«Σίγουρα αυτός που φταίει είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, διότι προσπάθησε με προσχηματικούς λόγους να αποφύγει τελικά αυτή την κουβέντα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη για την ακύρωση του debate σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ είπε πως όταν ξεκίνησε η συζήτηση στη διακομματική, η ΝΔ πήγε με μια ολοκληρωμένη πρόταση με θεματικές ενότητες για ζητήματα τα οποία αφορούν τους Έλληνες και έκτοτε ενημερώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορούσε να γίνει το debate την 1 Ιουλίου.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


«Εμείς είχαμε συμφωνήσει σε αυτήν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού δεν μπορούσε να γίνει 1 Ιουλίου, λόγω της Συνόδου Κορυφής την προηγούμενη μέρα, αντιπροτείναμε την 27η και την 28η Ιουνίου. Ήμασταν ευέλικτοι, θέλαμε να γίνει αυτή η συζήτηση. Πήγε λοιπόν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Ηλιόπουλου στην διακομματική και είπε να επανέλθει τελικά η αρχική ημερομηνία, η 1η Ιουλίου. Εμείς συμφωνήσαμε με την 1η Ιουλίου. Δεν μπόρεσαν, όμως, τα άλλα κόμματα», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Το ναυάγιο με το debate αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, Διότι το πισωγύρισμα αυτό -«δεν θέλω 1η Ιουλίου, ας ψάξουμε άλλη ημερομηνία, τελικά θέλω 1η Ιουλίου»- μέσα σε μια πολύ πυκνή προεκλογική περίοδο που όλα τα κόμματα κάνουν τον προγραμματισμό τους, τελικά έφερε σε αυτό το αδιέξοδο. Γιατί δεν ήθελε μάλλον τον διάλογο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Προσπάθησε, λοιπόν, να το αποφύγει, ενώ κάναμε όλοι τις διευθετήσεις μας με τις περιοδείες μας, με τις ομιλίες. Απεδείχθη, λοιπόν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε αυτό το debate. Και απεδείχθει σήμερα με αυτό το πισωγύρισμα».

Η κ. Ζαχαράκη υπενθύμισε πως ο κ. Τσίπρας έλεγε από το 2009, ότι μια διμερής αντιπαράθεση είναι περιφρόνηση προς τον Έλληνα πολίτη και τη Δημοκρατία και συμπλήρωσε: «Τι άλλαξε αναρωτιέμαι από τότε; Και εμείς είπαμε ναι στο διάλογο και την αντιπαράθεση επιχειρημάτων, επί των καυτών ζητημάτων που θέλει ο Έλληνας πολίτης να ακούσει, έτσι ώστε να πάει πλήρως ενημερωμένος στην κάλπη. Βέβαια είχαν την ευκαιρία οι πολίτες και από τη βουλή να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Πρέπει να έγιναν περίπου 41 συζητήσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο στις οποίες οι πολιτικοί αρχηγοί τοποθετήθηκαν επί των ζητημάτων ημερησίας διατάξεως, ή κάποια έκτακτα ζητήματα».

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ είπε ότι για την ίδια ήταν απαράδεκτο αυτό που έχει πει ο κ. Τσίπρας ότι το πρόγραμμα της ΝΔ μυρίζει αίμα. «Είναι ενδεικτική της τοξικότητας, του διχαστικού λόγου και της διαίρεσης που προσπάθησε να καλλιεργήσει. Έτσι ήρθε στην εξουσία, στην καρέκλα της εξουσίας. Οι Έλληνες πολίτες γύρισαν την πλάτη σε όλον αυτόν τον διχασμό και την τοξικότητα. Οι Έλληνες πολίτες είπαν επίσημα, την 26η Μαΐου ότι αφήνουν πίσω τον κ. Τσίπρα και τη διχαστική λογική του», υπογράμμισε.

Ανέφερε επ'αυτού ότι τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πρέπει να διακρίνονται και από δημοκρατικό ήθος και πως «τέτοιες φράσεις δεν νομίζω ότι μπορούν να χρησιμοποιούνται στο δημόσιο διάλογο, αν θέλουμε να έχει και έναν παιδευτικό ρόλο η παρουσία μας στη δημόσια ζωή».

Και συνέχισε: «Ότι «μυρίζει αίμα» ένα πρόγραμμα το οποίο επιδοκίμασε ο έλληνας πολίτης είναι προσβλητικό πρώτ΄ απ' όλα σε αυτόν που το ψήφισε την 26η Μαΐου. Ψήφισε και ένα οικονομικό πρόγραμμα, ψήφισε συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση φορολογίας, γι΄ αυτό, δηλαδή, το οποίο συνειδητά έκανε ο κ. Τσίπρας επί τεσσεράμισι χρόνια, υπερφορολόγηση, αύξηση εισφορών και τελικά πραγματικά, μια επίθεση στη μεσαία τάξη, την οποία τελικά πλήρωσε στις κάλπες».

Η Σοφία Ζαχαράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να διαστρεβλώσει τις θέσεις της ΝΔ και έκανε λόγο για επιχείρηση παραπληροφόρησης και δημαγωγίας.

Δήλωσε επιπλέον ότι η ΝΔ θέλει να βελτιώσει τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

«Για ποιες 120 δόσεις λένε, όταν για τις εταιρείες το ανώτατο είναι 36. Εμείς λοιπόν λέμε πραγματικές 120 δόσεις και για τις εταιρείες, λέμε κανένα κριτήριο υπαγωγής σε ποσά μέχρι 20.000 ευρώ. Λέμε λοιπόν καλύτερη την πρόταση για τις 120 δόσεις και δεν λέμε αυτό που ίσως θα ήθελε να λέμε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος παραπληροφορεί τους πολίτες», πρόσθεσε.

Τέλος τόνισε: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει πει ξεκάθαρα «Φοράμε φόρμα εργασίας». Την έχουμε φορέσει, γυρίζουμε όλη την Ελλάδα. Και το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε όλοι, το λέω σε όλα τα στελέχη μας, σε όλους μας τους φίλους, είναι να επικοινωνούμε τις προτάσεις μας, το πρόγραμμά μας, όλα είναι αναρτημένα, όλα είναι ανακοινωμένα. Άλλες συμπεριφορές δεν χωρούν σε ένα κόμμα το οποίο απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις