Αποκαλυπτικό βίντεο με τα αυτοσχέδια όπλα που χρησιμοποίησαν οι κρατούμενοι στις άγριες συμπλοκές στις φυλακές Κορυδαλλού φέρνει στη δημοσιότητα ο Alpha.

Πιο αναλυτικά, στο ρεπορτάζ του Alpha φαίνονται τα αυτοσχέδια όπλα και τα μαχαίρια των κρατουμένων και όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς από θαύμα αποφεύχθηκε ένα αιματηρό μακελειό στις φυλακές Κορυδαλλού.

Διαβάστε: Μαρτυρία – σοκ για τις ταραχές στον Κορυδαλλό: Βλέπαμε ανθρώπους να μαχαιρώνονται με χατζάρες


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Να σημειωθεί ότι οι κρατούμενοι από την δεύτερη και την πέμπτη πτέρυγα έσπασαν τις πόρτες, ήρθαν στα χέρια, κυνηγήθηκαν και κατευθύνθηκαν προς το διοικητήριο.

Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος προσπάθησε να κρατήσει την πόρτα κλειστή. Τότε ένα κρατούμενος τον χτύπησε με σίδερο στο χέρι. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος έπεσε κάτω και οι κρατούμενοι συνέχισαν την πορεία τους, αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha.

Όταν οι κρατούμενοι της δεύτερης πτέρυγας έσπασαν τα διαχωριστικά κιγκλειδώματα κρατώντας αυτοσχέδια μαχαίρια, κινήθηκαν απειλητικά προς την πέμπτη πτέρυγα, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και πάλι εγκλωβίστηκαν για ώρα στα κουβούκλια ασφαλείας, ενώ ένας από αυτούς τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να τους σταματήσει.

Αμέσως ο διευθυντής έδωσε εντολή στους άνδρες της ομάδας αντιμετώπισης έκνομων ενεργειών να επέμβουν

“Εμείς είδαμε ένα όχλο να κινείται μαζί από τη μία πλευρά στην άλλη. Αυτό ήταν αρκετό να χτυπήσει συναγερμός γιατί οι υπάλληλοι μέσα είναι έμπειροι, καταλαβαίνουν όταν υπάρχει μια τέτοια δραστηριότητα και χτυπήσαν τον συναγερμό για να μπουν μέσα οι ειδικές ομάδες”, ανέφερε στον Alpha ο κ.Κωστίκας, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και άνδρες της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις