Ανεβάζει κατακόρυφα την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Άγκυρα.

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να λέει ό,τι θέλει αλλά οι γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ θα συνεχιστούν, και την απάντηση του πρωθυπουργού από την Λευκωσία, πήρε τη σκυτάλη ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας AKP, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ έφτασε μάλιστα στο σημείο να «προειδοποιήσει» τον Έλληνα πρωθυπουργό «να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις»!

Διαβάστε: Τσίπρας σε Ερντογάν: Ο έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του
Διαβάστε: Ερντογάν: Ο Τσίπρας μιλάει μόνος του, εμείς θα κάνουμε γεωτρήσεις- Οι ΕΔ έχουν πάρει μέτρα


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Διαβάστε: Militaire: Η "αναμέτρηση" του Γιαβούζ με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό
Διαβάστε: Χωρίς τέλος οι τουρκικές προκλήσεις: Νέα NAVTEX από την Άγκυρα στην κυπριακή ΑΟΖ

"Ο Έλληνας πρωθυπουργός κρατά λάθος στάση. Κι από την άποψη του Διεθνούς Δικαίου, αυτό είναι από την πλευρά της Τουρκίας", υποστήριξε ο Ομέρ Τσελίκ.

"Ελλάδα και Κύπρος επιχειρούν να «βάλουν χέρι» στις πηγές ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου μονομερώς. Προειδοποιούμε τον κ. Τσίπρα να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις. Γίνεται μια προσπάθεια να μας απειλήσουν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλό θα ήταν να σταματήσει να απειλεί με επιχειρήματα που δεν μπορεί να στηρίξει", είπε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ.

Οι δηλώσεις Τσελίκ έρχονται προφανώς ως απάντηση στο αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού από την έδρα της ΕΛΔΥΚ. "Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του. Έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης"διεμήνυσε στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες μετά τα όσα είπε ο Ερντογάν στους βουλευτές του κόμματός του, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει από τη βαριά προσωπική ήττα του στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις