Μαίνεται η πυρκαγιά στο Λαύριο, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο.

Ειδικότερα σε επικοινωνία του nooz.gr με το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής, έγινε γνωστό ότι η εικόνα της πυρκαγιάς βαίνει βελτιούμενη καθώς οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν την φωτιά ενώ επιβεβαιώθηκε ότι δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης της ΕΒΟ από την Υπηρεσία καθώς δεν υπήρξε κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις που προστατεύτηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οι υπάλληλοι άρχισαν να αποχωρούν, πιθανότατα με άδεια της διεύθυνσης.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11:00 στο Λαύριο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Νεράκι όπου νωρίτερα εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους άτυπος καταυλισμός μεταναστών.

Ωστόσο, το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει ο μεγάλος όγκος καύσιμης ύλης, κυρίως κλαδιά από κλαδέματα, που ήταν στοιβαγμένα εκεί, γι' αυτό, ταυτόχρονα με τη διαβροχή από τα πυροσβεστικά οχήματα, έχει ξεκινήσει επιχωμάτωση από ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να σβήσουν οι φλόγες.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν στο μέτωπο της πυρκαγιάς και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από τα πρώτα επτά οχήματα με 21 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, πλέον επιχειρούν επιπλέον 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα του νεοιδρυθέντος Μηχανοκίνητου Τμήματος, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες των ΟΤΑ και από αέρος τρία ελικόπτερα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις