Χρηστίδης: Όλοι ξέρουν ποιος προκάλεσε τα μνημόνια

Χρηστίδης: Όλοι ξέρουν ποιος προκάλεσε τα μνημόνια

Σαφείς αποστάσεις από τη θέση του Γιώργου Παπανδρέου για τις μετεκλογική στάση του ΚΙΝΑΛ κρατάει η Χαριλάου Τρικούπη. Στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος ανέφερε ότι η Φώφη Γεννηματά, με τις σημερινές δηλώσεις της, προσδιόρισε σαφέστατα τη στάση του ΚΙΝΑΛ μετεκλογικά.

«Μείωση υπερπλεονασμάτων, εκλογικός νόμος, νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνταγματική αναθεώρηση είναι τα θέματα τα οποία η κ. Γεννηματά δεσμεύτηκε ότι το ΚΙΝΑΛ θα στηρίξει», σημείωσε ο κ. Χρηστίδης και επανέλαβε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι δύναμη ευθύνης και ομαλότητας.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως μετά τα όσα είπε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, «κανείς δεν μπορεί να κρύψει ποιος ήταν εκείνος που προκάλεσε τα ελλείμματα και μπήκε η Ελλάδα σε μνημόνιο: Ο Κώστας Καραμανλής».

Επίσης, υποστήριξε ότι ο Αλ. Τσίπρας και ο Κυρ. Μητσοτάκης συγκαλύπτουν εκείνη την περίοδο.

Σχετικά με τις χθεσινές αναφορές του πρωθυπουργού για τη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Χρηστίδης δήλωσε πως «ο κ. Τσίπρας αλλάζει θέσεις ανάλογα με το τι τον συμφέρει. Όλοι θυμούνται ποιος μίλαγε για Πινοσέτ, Μερκελιστές και γερμανοτσολιάδες».