Το όνειρό του για εισαγωγή στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής, αγγίζει ο Γιώργος – Αλέξανδρος Μαυρίκος, ένας μαθητής απ' την Κρήτη, που συγκέντρωσε 19.200 μόρια στις Πανελλαδικές 2019, γεγονός που τον κατατάσσει ανάμεσα στους αριστούχους.

Όπως γράφει το neakriti.gr, οΓιώργος μετά από το σκληρό διάβασμα και τις θυσίες των προηγούμενων μηνών μπορεί να χαμογελάει πλέον να υπερηφάνεια. Όπως λέει χαρακτηριστικά, «αιφνιδιάστηκα και δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα την υψηλή βαθμολογία. Περίμενα ότι πέτυχα 17.500 ή 18.000 μόρια και όχι 19.200. Στα μαθηματικά έγραψα 19,9, στην έκθεση 16,5 και στα υπόλοιπα μαθήματα 19,8 και 19.8. Πιστεύω ότι καταφέρνω να μπω στην Σχολή που θέλω».

Σύμφωνα με τον 19χρονο που αποφοίτησε από το 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης, οι γονείς του είναι πανευτυχείς και η σημερινή ημέρα τους επεφύλασσε μια μεγάλη χαρά. Άλλωστε είδαν να ανταμείβονται οι κόποι του παιδιού τους που από την πρώτη στιγμή προσηλώθηκε στον στόχο του και δεν εγκατέλειψε το όνειρό του, παρότι χρειάστηκε να δώσει εξετάσεις για δεύτερη φορά!

Όπως αναφέρει ο αριστούχος: «Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υπομονή, να πιστεύουν στο στόχο τους, επιμονή και στο τέλος θα τα καταφέρουν, γιατί κι εγώ έδωσα δεύτερη φορά. Είχα ένα πλάνο, ήμουν τακτικός, διάβαζα ό,τι μου έδιναν οι καθηγητές και έκανα επαναλήψεις μόνος μου όπου θεωρούσα ότι είχα κενά. Και εκτός από το διάβασμα, έκανα και τις βόλτες μου».

Πηγή: neakriti.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις