Κοσιώνη και Παπαχελάς στη συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ

Κοσιώνη και Παπαχελάς στη συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ

Την απόφασή του να εμφανιστεί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, προκειμένου να "φτάσει η αλήθεια σε όλο τον λαό" ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέχεια της δήλωσης του πρωθυπουργού, το κανάλι με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί πως η συνέντευξη θα δοθεί στο πλαίσιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού, στις 19:30.

Στην ανάρτησή του στα social media, ο πρωθυπουργός αναφέρει:

"Ο κ. Μητσοτάκης τόσο καιρό, αποφεύγει την προγραμματική αντιπαράθεση. Δε θέλει debate, γιατί δεν θέλει οι πολίτες να ακούσουν τι πρεσβεύει ο καθένας.

Ποιο πρόγραμμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη, τις φορολογικές ελαφρύνσεις, τις συντάξεις, τις αυξήσεις στους μισθούς, το κοινωνικό κράτος.

Και ποιο είναι το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ, που ο κ. Μητσοτάκης εξωραΐζει με διαφημιστικά ευχολόγια, προκειμένου να κρύψει την επιστροφή στα πιο σκοτεινά χρόνια της λιτότητας που απεργάζεται.

Η προγραμματική αντιπαράθεση όμως, δε θα αποφευχθεί όσο και να το θέλει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε κρύβεται, ούτε φοβάται.

Έχουμε επιχειρήματα, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Προχθές, στην Τρίπολη, με πλησίασε ένας άντρας γύρω στα εξήντα. Μου είπε, «θέλω να σου πω κάτι. Αφού ο Μητσοτάκης αρνείται το debate, πήγαινε εσύ στο γήπεδό του και άστον αν θέλει να μην έρθει να αγωνιστεί».

Του λέω τι εννοείς; Μου λέει, «πήγαινε στον ΣΚΑΙ και άστους να σε ρωτήσουν ό,τι θέλουν ανοιχτά και να απαντήσεις ανοιχτά. Και άστον να μην έρθει, αφού δεν τολμά. Εσύ τολμάς...». Του είπα δεν έχεις άδικο.

Αποφάσισα λοιπόν την Τρίτη το βράδυ να πάω στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Κι εκεί, σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, να εκθέσω τις θέσεις μας και την προγραμματική μας αντιπαράθεση με τη ΝΔ.

Να ακουστούν και εκεί τα επιχειρήματά μας. Αν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να δοξαστεί κρυπτόμενος, εμείς θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να φτάσει η αλήθεια σε όλο τον λαό. Χωρίς κανένα φόβο, σε οποιοδήποτε περιβάλλον".

Σημειώνεται ότι σε διάφορες περιστάσεις τα τελευταία χρόνια, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - μετά από αποφάσεις των συλλογικών οργάνων ή με άτυπη "εντολή" από τον πρόεδρο του κόμματος - απείχαν από τα πάνελ του συγκεκριμένου σταθμού, καθώς τον κατηγορούν για προπαγάνδα και μονόπλευρη παρουσίαση των θεμάτων της πολιτικής επικαιρότητας.  

Η πρώτη τέτοια απόφαση είχε ληφθεί το 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει τον ΣΚΑΪ για "πρωτοφανή εκστρατεία εκφοβισμού των πολιτών", ενόψει του δημοψηφίσματος. Στην ανακοίνωση που είχε εκδοθεί τότε αναφερόταν πως ο σταθμός "έφτασε στο σημείο να παραβιάσει την εκλογική νομοθεσία διοργανώνοντας εκπομπές το Σάββατο με εκπροσώπους του ΝΑΙ".

Στη συνέχεια, υπήρξαν ανάλογες περίοδοι αποχής με αφορμή την κάλυψη γεγονότων, με πιο πρόσφατο την φονική φωτιά στο Μάτι.

Υπενθυμίζεται δε ότι ανακοίνωση της ιδιοκτησίας του ΣΚΑΪ, είχε καταγγείλει την κυβέρνηση για "ηθική αυτουργία" στην τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στις εγκαταστάσεις του σταθμού, στο Φάληρο.