Τζανακόπουλος: Μάχη για να μην επιστρέψουμε στο παρελθόν της χρεοκοπίας

Τζανακόπουλος: Μάχη για να μην επιστρέψουμε στο παρελθόν της χρεοκοπίας

«Το ερώτημα σήμερα είναι τελείως διαφορετικό από εκείνο των ευρωεκλογών. Την επόμενη Κυριακή αποφασίζουμε ποια θα είναι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας στις 8 Ιουλίου» υποστηρίζει, στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος διευκρινίζει ότι ως προς το αφήγημα «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ποντάρει στο φόβο» ωστόσο σημειώνει: «Οφείλουμε να προειδοποιήσουμε τους πολίτες για το αντικοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ, ειδικά τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή για σιγή ασυρμάτου στα στελέχη του.

Πάρτε για παράδειγμα, την υπόθεση του Ασφαλιστικού. Η ΝΔ δεν λέει κουβέντα πλέον για τι σχεδιάζει να κάνει. Και νομίζω ότι εμείς έχουμε υποχρέωση να μιλήσουμε για τους κινδύνους που συνεπάγεται η πολιτική της για τους συνταξιούχους, τους νέους εργαζόμενους αλλά και τον ίδιο το θεσμό της κοινωνικής ασφάλισης».

Ερωτηθείς για τους τομείς που θα δώσει άμεση προτεραιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντά: «Νέες και καλύτερες δουλειές. Ανάπτυξη για όλους, δικαιότερη φορολογία, ασφάλεια και αλληλεγγύη για όλη την κοινωνία, με ισχυρή υγεία, παιδεία και πρόνοια και με ένα δίκαιο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Και τέλος ένα νέο κράτος, σύγχρονο και λειτουργικό με την πλήρη ψηφιοποίηση του, αλλά και ένα κράτος που θα σέβεται και θα διευρύνει διαρκώς τα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες».

Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος δηλώνει στη συνέντευξή του: «Δίνουμε μια μάχη για να μην επιστρέψουμε στο παρελθόν της χρεοκοπίας, της διαφθοράς, της συντριβής της εργασίας. Δίνουμε μια μάχη που αφορά το μέλλον των πολιτών αυτής της χώρας».