Πενταμελή επιτροπή ρόλος της οποίας ήταν να εντοπίζει τις παράνομες αποκλειστικές είχε συστήσει, επίσης παρανόμως, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Όπως αποκάλυψε το Open TV και η εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» με έγγραφο το οποίο το υπογράφει ο Διοικητής του νοσοκομείου και η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας, είχα συσταθεί επιτροπή από πέντε γυναίκες (αποκλειστικές νοσοκόμες), νόμιμα εργαζόμενες στο νοσοκομείο Νίκαιας, προκειμένου να κάνουν ελέγχους στους θαλάμους είτε για διαφημιστικό υλικό είτε για γυναίκες που εργάζονται παράνομα.

«Στα πλαίσια αντιμετώπισης της παράνομης εργασίας παρακαλώ όπως επιτρέπετε την είσοδο του πενταμελούς των αποκλειστικών νοσοκόμων του νοσοκομείου μας, προκειμένου να συλλέγουν τα καρτελάκια που διακινούνται παράνομα για τις οικονομικές προσφορές προς τους ασθενείς και των συνοδών αυτών, καθώς και για τον εντοπισμό παράνομων αποκλειστικών σε συνεργασία με το προσωπικό ασφαλείας και χωρίς να θίγονται ή να προσβάλλονται οι νοσηλευόμενοι», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.


Επέμβαση εισαγγελέα ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

Να παρέμβει ο εισαγγελέας για το θάνατο της αποκλειστικής από την Αρμενία ζητά η ΠΟΕΔΗΝ ισχυριζόμενη ότι το έγγραφο του Διοικητή συνιστά «άκρως παράνομη πράξη».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Να επέμβει ο Εισαγγελέας για το θάνατο της άτυχης παράνομης αποκλειστικής στο Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Παράνομο έγγραφο του Διοικητή 3 ημέρες πριν το θάνατό της που αναθέτει τον εντοπισμό των παράνομων αποκλειστικών σε πενταμελή επιτροπή νόμιμων αποκλειστικών

Περιήλθε στην κατοχή μας έγγραφο που υπογράφει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας και η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσία, με το οποίο παράνομα ανατίθεται ο έλεγχος και ο εντοπισμός παράνομων αποκλειστικών στο Νοσοκομείο σε πενταμελή επιτροπή νόμιμων αποκλειστικών.

Άκρως παράνομη πράξη καθ’ ότι οι νόμιμοι αποκλειστικοί δεν έχουν καμία υπηρεσιακή ιδιότητα στο Νοσοκομείο. Η εγκύκλιος Πολάκη ορίζει τη φύλαξη του Νοσοκομείου και το Νοσηλευτικό ως υπεύθυνους για τον εντοπισμό των παράνομων αποκλειστικών. Φυσικά εμείς διαφωνούμε με την εγκύκλιο στο σκέλος που ανατίθεται ο έλεγχος στο Νοσηλευτικό προσωπικό καθ’ ότι δεν είναι στα καθήκοντά του.

26 Ιουνίου κυκλοφόρησε η συγκεκριμένη εντολή του Διοικητή και τρεις ημέρες μετά έγινε το τραγικό συμβάν. Θα πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας και να ερευνήσει το κλίμα που δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο μετά την έκδοση της εντολής Διοικητή και να αποδοθούν ευθύνες όπου και εάν υπάρχουν.

Ο φόβος, η πίεση και η ανασφάλεια που επικράτησε μετά την έκδοση της εγκυκλίου μπορεί να συνέβαλε στην πράξη της τραγικής γυναίκας.

Μέχρι την έκδοση της εντολής Διοικητή και πριν την παράνομη καθαίρεση του προϊστάμενου Επιστασίας πριν τρεις μήνες είχαν γίνει 400 ταυτοποιήσεις σε συνεργασία με την Αστυνομία της Νίκαιας και είχαν σταλεί 30 περιπτώσεις παράνομων αποκλειστικών στα Δικαστήρια.

Το φαινόμενο των παράνομων αποκλειστικών είχε καταπολεμηθεί στα πλαίσια του νόμου. Τι μεσολάβησε και βγήκε η παράνομη απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου της Νίκαιας;

Με βία και καταστολή δεν επιλύεται το πρόβλημα των παράνομων αποκλειστικών. Χρειάζονται προσλήψεις Νοσηλευτικού Προσωπικού και ο ΕΟΠΥΥ να εγκρίνει την δαπάνη για όλο το 24ωρο των ασθενών που χρήζουν περιποίηση από αποκλειστικές Νοσοκόμες.
Να ενισχυθεί η φύλαξη των Νοσοκομείων για να διενεργείται έλεγχος παρουσία της Αστυνομίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις