Με την εξέταση μαρτύρων κατηγορίας ξεκίνησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, η δίκη για την υπόθεση του "Λάκκου Καρατζά", στην οποία κατηγορούνται 26 άτομα, κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν πέντε αστυνομικοί οι οποίοι συμμετείχαν στα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διαμαρτυρία που έγινε στις 12 Μαΐου του 2013 στη θέση "Λάκκος Καρατζά" του όρους Κάκαβος και εξελίχθηκε επεισοδιακά, όταν δυνάμεις της αστυνομίας συνεπλάκησαν με διαδηλωτές.

Κατά την εξέτασή τους, ρωτήθηκαν εάν αναγνωρίζουν στα πρόσωπα των κατηγορουμένων κάποιους από τους διαδηλωτές που ενεπλάκησαν στα επεισόδια, αλλά κανένας τους δεν ήταν σε θέση να καταθέσει κάτι τέτοιο καθώς και για συγκεκριμένες ενέργειες που τους καταλογίζει το κατηγορητήριο.

Νωρίτερα, οι διωκόμενοι κλήθηκαν να τοποθετηθούν ως προς τις πράξεις που τους αποδίδονται, αρνούμενοι κάθε εμπλοκή τους στα επεισόδια, όπως και σε άλλα μεταγενέστερα, πάλι κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων ενάντια στην επένδυση χρυσού.

Με την έναρξη της δίκης συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν ενστάσεις οι οποίες απορρίφθηκαν στο σύνολό τους. Μεταξύ αυτών, ζήτησαν να μην ληφθούν υπ' όψιν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που καταγράφηκαν κατόπιν άρσης, δια βουλεύματος, του απορρήτου των επικοινωνιών.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο, Τετάρτη, με την κατάθεση μαρτύρων που περιλαμβάνονται στηλίστα του κατηγορητηρίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις