Συνέντευξη στην Έλλη Κομνηνού


Ο Σπύρος Καρανικόλας αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ– με λαμπρές σπουδές στο εξωτερικό, αποτελεί το «νέο αίμα» του Κινήματος Αλλαγής και ένα από τα πιο δυναμικά ανερχόμενα στελέχη του χώρου που δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην Α΄Αθηνών, εκεί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Μιλώντας στο nooz.gr, ο κ. Καρανικόλας κατηγορεί ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κατάφερε να γίνει ο πολιτικός χορηγός για την επάνοδο της Νέας Δημοκρατίας και έφτασε τη χώρα στα βράχια για να έρθει ως «σωτήρας» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αιτιολογεί τα πυρά του προέδρου της ΝΔ λέγοντας ότι αυτά οφείλονται στο ότι το ΚΙΝΑΛ είναι το μόνο κόμμα που ουσιαστικά έχει ως αντιπολίτευση απέναντί του.

Τονίζει ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι το κόμμα που έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και κοστολογημένες προτάσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την οικονομία, την παιδεία και τον πολιτισμό και υπερθεματίζει του ανοδικού ρεύματος που δείχνει να έχει το κόμμα του στις δημοσκοπήσεις επισημαίνοντας ότι το ποσοστό του δεν έχει ταβάνι.

Αναφερόμενος στην προσωπική του μάχη στη δύσκολη περιφέρεια της Α΄Αθηνών θέτει ως προτεραιότητα το θέμα της ασφάλειας των πολιτών καθώς όπως λέει ο ίδιος επιθυμεί οι γειτονιές της Αθήνας αλλά και της χώρας να είναι ασφαλείς και προσβάσιμες για όλους τους πολίτες, κάθε στιγμή.

Τέλος, ερωτηθείς για την επόμενη μέρα των εκλογών και την ενδεχόμενη κουβέντα που επίκειται να ανοίξει εκ νέου για την Κεντροαριστερά τονίζει ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο κ. Τσίπρας έχουν σχέση με τη Σοσιαλδημοκρατία και την Κεντροαριστερά.Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερ: Κύριε Καρανικόλα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές. Τί έχει να πει το ΚΙΝΑΛ στους αναποφάσιστους και στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ;

Απ: Ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές υπέστη μία βαριά ήττα. Πλήρωσε πολύ ακριβά την αλαζονεία, τον καθεστωτισμό, τον κυνισμό της εξουσίας του, τις ακραίες νεοφιλεύθερες πολιτικές που εφάρμοσε, την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης και των εθνικών θεμάτων, τα ατελείωτα ψέμματά του και κυρίως τις συμφωνίες της καρέκλας και τις μεταγραφές της ντροπής με τους πρόθυμους γυρολόγους της πολιτικής. Κατάφερε με όλα αυτά να γίνει και ο πολιτικός χορηγός για την επάνοδο της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα, όλοι εμείς, οι προοδευτικοί πολίτες να συγκροτήσουμε μια ισχυρή προοδευτική δύναμη απέναντι στο συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στον καταστροφικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα κόμμα που έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και προτάσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την οικονομία, την παιδεία και τον πολιτισμό. Είναι το μοναδικό κόμμα που έχει απαντήσεις κοστολογημένες και συμβατές με τα δημοσιονομικά δεδομένα που έχουμε κι αυτές οι λύσεις απλά περιμένουν να εφαρμοστούν. Για το λόγο αυτό ζητάμε την εμπιστοσύνη και την ψήφο των πολιτών, για να μπορέσουμε να προβάλλουμε το σχέδιό μας και να εφαρμόσουμε τις προτάσεις μας, που είναι ικανές να πάνε τη χώρα ένα βήμα μπροστά και να τη βγάλουν οριστικά από το αδιέξοδο στο οποίο την οδήγησε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ερ: Τη Δευτέρα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη του από το ΣΚΑΙ κατά του ΚΙΝΑΛ και μίλησε για παλινωδίες. Πού αποσκοπεί η επιλογή να ανεβάσει του τόνους εναντίον σας; Φαίνεται να διεκδικεί τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ για να αποκτήσει την ισχυρή αυτοδυναμία;

Απ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να πλασαριστεί ως Πρωθυπουργός σε επιδρομή. Ξεχνά, όμως, ότι το σχέδιό του για την έξοδο της χώρας από την κρίση στα περισσότερα σημεία είναι μη εφαρμόσιμο. Του φταίει το Κίνημα Αλλαγής, διότι είναι το μόνο κόμμα που ουσιαστικά έχει ως αντιπολίτευση απέναντί του.

Τόσους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση Τσίπρα ήταν απέναντι αλλά ήταν και μαζί τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε τη χώρα στα βράχια για να έρθει ως «σωτήρας» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επομένως, ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεν «τα έχουν» με αυτούς που τους έκαναν «πλάτες» για να κυβερνήσουν, αλλά με αυτούς που την επόμενη μέρα θα είναι απέναντι σε κάθε αντικοινωνική πολιτική που θα θελήσουν να εφαρμόσουν. Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η μόνη υπεύθυνη αντιπολιτευτική δύναμη που θα δίνει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση, ακόμα κι αν αυτή είναι μειοψηφίας, προκειμένου η χώρα να έχει σταθερότητα.

Ερ: Η δημοσκόπηση της Rass δίνει στο ΚΙΝΑΛ 8,7% καταγράφοντας ένα δυναμικό ρεύμα. Στοχεύετε σε διψήφιο ποσοστό;

Απ: Είναι πολύ θετικό ότι κι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων διακρίνουν άνοδο του Κινήματος Αλλαγής. Εμείς, ωστόσο, τις πραγματικές δημοσκοπήσεις τις κάνουμε στην κοινωνία. Καθημερινά, ερχόμαστε σε επαφή με τους πολίτες όπου επικοινωνούμε το Σχέδιο Ελλάδα και δεχόμαστε τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις τους. Είμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες και ανταλλάσσουμε διαρκώς απόψεις μαζί τους. Η μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις και των υποψηφίων και του κόμματος μας δείχνουν ότι πλέον αυτό δεν είναι σύμπτωση, αλλά ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το χώρο και το κόμμα και αυτό σίγουρα θα καταγραφεί στην κάλπη. Το ποσοστό μας δεν έχει ταβάνι, κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο ως Κίνημα Αλλαγής για να έχουμε όσο γίνεται περισσότερο ισχυρή φωνή στη Βουλή για να είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε το σχέδιό μας για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών."Η ασφάλεια των πολιτών είναι η καρδιά της Δημοκρατίας μας"

Ερ: Ως υποψήφιος στην Α΄Αθηνών γνωρίζετε ότι βασικό πρόβλημα των κατοίκων των περιοχών που απευθύνεστε είναι η ασφάλεια. Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ που εστιάζουν στο θέμα αυτό το οποίο φαίνεται πλέον ανεξέλεγκτο;

Απ: Η Α’ Αθηνών είναι μία περιφέρεια που έχει εγκαταλειφθεί από πολλούς δημότες της, οι οποίοι δεν αντέχουν πλέον κι έχουν μετακομίσει σε άλλες περιοχές, για περισσότερη ασφάλεια. Τα θέματα ασφάλειας των πολιτών είναι πολύ ψηλά στην προσωπική μου πολιτική ατζέντα. Δυστυχώς επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ζήσαμε την αύξηση της μικροεγκληματικότητας, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας με απούσα την Αστυνομία, αλλά κυρίως την προκλητική ανοχή σε συλλογικότητες, όπως ο Ρουβίκωνας ή και την ευνοϊκή μεταχείριση στοχευόμενων εγκληματιών, όπως των τρομοκρατών της 17 Ν.

Εξάλλου, είναι η Κυβέρνηση Τσίπρα με τις ιδεοληψίες της, που κατήργησαν την ομάδα Δέλτα της Αστυνομίας, κατήργησαν τις φυλακές ασφαλείας τύπου Γ, έφεραν το νόμο Παρασκευόπουλου που επέτρεψε σε εγκληματίες με βαριές καταδίκες να βγουν εκτός φυλακής και άφησαν ανενόχλητο τον Ρουβίκωνα να προβαίνει στη διάπραξη σωρείας ποινικών αδικημάτων. Το κυριότερο όμως είναι ότι με τις πολύ πρόσφατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, με απούσα την αντιπολίτευση και ενώ κατ’ ουσίαν η Βουλή είχε διαλυθεί λόγω της προκήρυξης των εθνικών εκλογών, η σε αποδρομή Κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε τη δυνατότητα σε αμετανόητους δολοφόνους, που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, να μπορούν να αποφυλακιστούν. Όλα αυτά τα θέματα προκαλούν και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα των πολιτών, αλλά κυρίως προσβάλουν βάναυσα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών της ασφάλειας. Ήρθε λοιπόν η ώρα να τελειώνουμε και με τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις πρακτικές του. Η ασφάλεια των πολιτών είναι, εξάλλου, η καρδιά της Δημοκρατίας μας.

Προσωπικά θέλω ελεύθερα και χωρίς άβατα Εξάρχεια, που θα είναι προσβάσιμα ακόμα και στις οικογένειες που θέλουν να κάνουν τη βόλτα τους στο κέντρο της Αθήνας, θέλω τα Πατήσια να είναι περιοχή για αγορές με ασφάλεια και να μην αγχώνονται οι πολίτες για την ακεραιότητά τους, θέλω τα Σεπόλια και η Κυψέλη να έχουν την αίγλη που τους αρμόζει και το Κουκάκι, ο Νέος Κόσμος και το Παγκράτι να είναι πιο φιλικό στους πολίτες κι όχι μόνο στους τουρίστες. Θέλω όλες οι περιοχές κι οι γειτονιές της Αθήνας αλλά και της χώρας να είναι ασφαλείς και προσβάσιμες σε όποιον το επιθυμεί, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Και θα παλέψω για αυτό.

Ερ: Η επόμενη μέρα των εκλογών ίσως ανοίξει εκ νέου το θέμα της Κεντροαριστεράς με δεδομένο το φλέρτ του κυρίου Τσίπρα στη Σοσιαλημοκρατία. Υπάρχουν περιθώρια συγκλίσεων, πώς σκοπεύει το ΚΙΝΑΛ να συσπειρώσει τους παραδοσιακούς του ψηφοφόρους αλλά και να αποτελέσει πόλο έλξης ως εναλλακτική λύση απέναντι στη συντήρηση;

"Η Κεντροαριστερά δεν έχει καμία απολύτως σχέση ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τον κ. Τσίπρα"

Απ: Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία fake αριστερά. Η δημοκρατική παράταξη, η Σοσιαλδημοκρατία και η Κεντροαριστερά, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε φυσικά και με τον κ. Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την μία είναι ένα συνονθύλευμα πολιτικών γυρολόγων που το μόνο που τους συνδέει είναι η λαχτάρα για την καρέκλα. Από την άλλη, ο Τσίπρας είναι ένα πολιτικός τυχοδιώκτης, που τον θόλωσε τόσο πολύ η καρέκλα και η εξουσία και το μόνο ζητούμενο για αυτόν πλέον ήταν το πώς θα παραμείνει παραπάνω στην εξουσία. Αυτά φυσικά, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το Κίνημα Αλλαγής και την Κεντροαριστερά. Εξάλλου, τι σχέση μπορεί να έχουν οι τακτικισμοί και οι ασκούμενες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά;

Η Κεντροαριστερά λοιπόν δεν έχει καμία απολύτως σχέση ούτε με τη δημαγωγία, ούτε με το λαϊκισμό και τα ατέρμονα ψέματα. Η Κεντροαριστερά δεν έχει καμία σχέση με την εξαθλίωση της μεσαίας τάξης, τη διάλυση της δημόσιας Υγείας και της Παιδείας. Δεν εφαρμόζει ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές που μοναδικό στόχο έχουν την άσκηση επιδοματικής πολιτικής κοινωνικής ελεημοσύνης με όρους πολιτικής ομηρείας. Δεν εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη και τις Ανεξάρτητες Αρχές προκειμένου να πετύχει μικροκομματικές σκοπιμότητες και να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Δεν μεριμνά για την προάσπιση των συμφερόντων των λίγων εις βάρος των δικαιωμάτων των πολλών. Δεν διχάζει και δεν δηλητηριάζει τον ελληνικό λαό με ψευδοδιλλήματα. Δεν έχει ως σύνθημα το ‘’ή εμείς ή αυτοί’’. Δεν χρησιμοποιεί στο βωμό της εσωτερικής πολιτικής πόλωσης κρίσιμα εθνικά θέματα. Δεν γίνεται ο πολιτικός χορηγός της Χρυσής Αυγής ούτε και συμπορεύεται με τους νεοφασίστες. Δεν εξευτελίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς, υπονομεύοντας ακόμα και την ίδια τη Δημοκρατία. Δεν κάνει επικοινωνιακή κυνική διαχείριση του ανθρώπινου πόνου, όπως της ασύλληπτης τραγωδίας στο ΜΑΤΙ. Δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Και το κυριότερο, δεν συγκυβερνά με τον Καμμένο και τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ, ούτε τους χρησιμοποιεί ως δεκανίκι για την παραμονή στην εξουσία. Και όμως….όλα αυτά, τα ενδεικτικά, είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, στο Κίνημα Αλλαγής συνδετικός κρίκος είναι οι Αρχές και οι Αξίες που κληρονομήσαμε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και που μας εμπνέουν, μας οδηγούν και δίνουν νόημα και προοπτική στον Αγώνα μας. Είναι το τεράστιο έργο προσφοράς των Κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Ελλάδα και τους Έλληνες, ένα έργο που αποτελεί παρακαταθήκη στην πορεία μας προς το μέλλον. Είναι το πρόγραμμα μας στα σύγχρονα προβλήματα της Χώρας και των Ελλήνων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις