Πυρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εξαπατά τους συνταξιούχους όταν λέει ότι θα δώσει τη 13η σύνταξη στο τέλος του 2020 αν έχει πετύχει ανάπτυξη 4% εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη ενώ θύμισε παλαιότερη συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ, στην οποία είχε δηλώσει ότι θα κόψει τις επικουρικές συντάξεις.

Δεν μας γύρισαν την πλάτη οι πολίτες, η κάλπη την Κυριακή θα είναι άδεια, το παιχνίδι είναι ανοικτό, είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Αν αύριο εκλεγεί η Ν.Δ. και κόψει συντάξεις δεν θα την κατηγορήσει κανείς γιατί το έχει πει, έχει πει ότι θα αλλάξει το ασφαλιστικό, το 1 προς 5 το έχει πει, την 7ήμερη εργασία επίσης την έχει πει. Η Ν.Δ. έχει καταφέρει με έναν μαγικό τρόπο να πει και τα μεν και τα δε. Εγώ μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας είχε πει ο κ. Μητσοτάκης στην κ. Κοσιώνη, οι επικουρικές συντάξεις θα κοπούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

««Για ποιο λόγο χρειάζεται το ασφαλιστικό νέα μεταρρύθμιση; Εμείς κάναμε την πιο γενναία μεταρρύθμιση το κάναμε βιώσιμο και πιο δίκαιο ενώ όταν παραλάβαμε είχε καταρρεύσει και δεν μπορούσαμε να δώσουμε συντάξεις» προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του προχώρησε «στην ταχύτερη δυνατή πληρωμή των συντάξεων επί των ημερών μας».

Με το σχέδιό τους για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα υποχρεώσουν τους σημερινούς εργαζόμενους να δίνουν τις εισφορές τους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές, κατηγόρησε τη ΝΔ ο πρωθυπουργός. Εξήγησε ότι έτσι θα δημιουργηθεί μία τεράστια τρύπα στην κάλυψη των συντάξεων και αυτή η τρύπα θα καλυφθεί είτε από τις δημόσιες δαπάνες είτε με περικοπή των συντάξεων.

«Έχουμε φτάσει να έχουμε ένα ασφαλιστικό βιώσιμο και σταματήσαμε την περικοπή των συντάξεων. Αποτρέψαμε την βασική απαίτηση των πιστωτών μας που ήταν η προσωπική διαφορά και δεν επιβάλαμε την περικοπή του 1% του ΑΕΠ.» Όχι μόνο, δεν κόψαμε συντάξεις αλλά διασφαλίσαμε και μικρές αυξήσεις είπε ο κ. Τσίπρας.

Θέλουν να δώσουν τα 37 δισ. στις τράπεζες

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ ότι θέλουν να δώσουν το μαξιλάρι των 37 δισ. στις τράπεζες.

«Θέλουν να βάλουν χέρι στους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Από τα 37 δις μπορούμε να μειώσουμε τα πλεονάσματα. Αυτά τα χρήματα μας έδωσαν την δυνατότητα να βγαίνουμε με ασφάλεια στις αγορές. Δεν διαψεύστηκε το σχέδιο για πιστοληπτική γραμμή» εξήγησε ο πρωθυπουργός για την χθεσινή δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Μας την είχαν στημένη το πρώτο εξάμηνο του 2015

Είναι άλλο να με κατηγορούν για ψεύτη και άλλο να έχω τιμήσει την εντολή του ελληνικού λαού ότι έδωσα τη μάχη στην Ευρώπη με εντιμότητα, αλλά δεν υπήρχαν περιθώρια. Μας την είχαν στημένη, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι και καλύτερα προετοιμασμένοι να είμαστε δεν θα άλλαζε κάτι, αφού είχαν πάρει την καταστροφική -και γι' αυτούς- απόφαση για Grexit.

Ο Βαρουφάκης έκανε πολλά στραβά, αλλά όποιος κι αν ήταν στην θέση του -και ο Μέσι της πολιτικής να ήταν- δεν θα είχε πολλά περιθώρια να πετύχει περισσότερα, σημείωσε ο κ.Τσίπρας.

Δεν μετάνιωσα που πήγα στον ΣΚΑΪ

Ερωτηθείς για τη συνέντευξη στο ΣΚΑΪ είπε πως ήταν μία σκληρή συνέντευξη και εξέφρασε ενόχληση γιατί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν δόθηκε χρόνος για τα σοβαρά οικονομικά και εθνικά θέματα.

«Το χάρηκα και το διασκέδασα. Εγώ δεν κρύβομαι από τους πολίτες. Ο βασικός πολιτικός μου αντίπαλος έχει επιλέξει να κάνει ασφαλή διέλευση σε αυτές τις εκλογές. Επιλέγει ασφαλή επικοινωνιακά περιβάλλοντα και απέφυγε το debate με εμένα» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

"Αθλιότητα και τυμβωρυχία" η εκμετάλλευση της τραγωδίας στο Μάτι

Για "αθλιότητα και τυμβωρυχία" στην εκμετάλλευση της τραγωδίας στο Μάτι κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους και μερίδα των ΜΜΕ ο πρωθυπουργός. Κι άλλες κυβερνήσεις είχαν νεκρούς, αλλά ποτέ δεν δημιουργήθηκε τέτοιο κλίμα, σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Η χώρα λεηλατήθηκε από μερικές μεγάλες οικογένειες

Η χώρα λεηλατήθηκε από μερικές μεγάλες οικογένειες, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και εξαπολύοντας επίθεση στους πολιτικούς του αντιπάλους είπε: «όταν μιλάνε για ισχυρή ανάπτυξη εννοούν ανάπτυξη για τους ισχυρούς».

Για το Ελληνικό είπε ότι καθυστερεί ο παραχωρησιούχος και καταλόγισε ευθύνη για παρασκηνιακή συμφωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης για να χτιστεί περισσότερο τσιμέντο και να υπάρχει λιγότερο πράσινο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις