Προσήχθη ο αρχηγός της ρατσιστικής οργάνωσης "Κρυπτεία"

Προσήχθη ο αρχηγός της ρατσιστικής οργάνωσης "Κρυπτεία"

Προσήχθη και κρατείται στο τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής ένας 48χρονος, ο οποίος φέρεται ότι εμπλέκεται στη ρατσιστική οργάνωση «Κρυπτεία».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 48χρονος φέρεται ως ηγετικό μέλος της οργάνωσης, η οποία ενέχεται σε σειρά ρατσιστικών επιθέσεων, όπως εναντίον του σπιτιού 11χρονου Αφγανού που είχε κληρωθεί ως σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2017, σε στέκι μεταναστών στα Εξάρχεια, σε καταυλισμό μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, αλλά και σε άλλους τόπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, σε βάρος του 48χρονου έχουν προκύψει στοιχεία από την αστυνομική έρευνα, τα οποία έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.


 Τα... κατορθώματα της «Κρυπτείας»

Μέλη της «Κρυπτείας» είχαν πετάξει πέτρες και μπουκάλια στην οικεία που διέμενε η οικογένεια του 11χρονου Αμίρ, στην περιοχή της Δάφνης, ενώ είχαν αφήσει κι ένα χαρτόνι με το οποίο καλούσαν την οικογένεια να φύγει από την Ελλάδα…

Σημειώνεται πως η «Κρυπτεία» είχε πραγματοποιήσει επίσης εμπρηστική επίθεση σε Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια τον Απρίλιο του 2018, ενώ μέλη της είχαν εκδιωχθεί κακήν κακώς όταν και πάλι επιχείρησαν να τοποθετήσουν εμπρηστικό μηχανισμό σε οίκημα αντιεξουσιαστών στην περιοχή του Φιλοπάππου.

Παράλληλα, η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για τον εμπρησμό του καταυλισμού μεταναστών - εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, στις 7 Ιουνίου 2018 αλλά και για τη φασιστική επίθεση που σημειώθηκε στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων.

Εκείνη την εποχή, άγνωστος άνδρας είχε καλέσει σε ενημερωτική ιστοσελίδα και είχε πει: «Ο αγώνας μας κλιμακώνεται μετά τον εμπρησμό στη Μανωλάδα. Δεν θα αφήσουμε κανένα αντιρατσιστικό καθίκι όρθιο. Οι επιθέσεις μας σε καταλήψεις αντιρατσιστών θα κλιμακωθούν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για σχεδόν ένα χρόνο δούλεψαν αθόρυβα και μεθοδικά την υπόθεση, με τις έρευνες για τον εντοπισμό κι άλλων μελών να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στην οικεία του 48χρονου βρέθηκε μία σιδερογροθιά και πειστήρια για την εμπλοκή του στη ρατσιστική οργάνωση.