Συνέντευξη στη Μάρη Γαργαλιάνου


«Ανεξάρτητα από δημοσκοπήσεις ο κόσμος που επιθυμώ να εκπροσωπήσω βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Είναι ο κόσμος της εργασίας που αντιλαμβάνεται ότι μια κυβέρνηση ΝΔ και συγκεκριμένα ο πρόεδρός της ο Κ. Μητσοτάκης πολύ απλά δεν δύναται να εκπροσωπήσει τα δικά του συμφέροντα», λέει μεταξύ άλλων η Ραλλία Χρηστίδου, υποψήφια βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στις περιοχές του Νότιου Τομέα.

Τι γεύση της άφησαν οι Ευρωεκλογές 2019; Αλλάζει το αποτέλεσμα στις Εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου; Ποιο είναι το όραμά της για τις περιοχές του Νοτίου Τομέαόπου εφόσον εκλεγεί, θα εκπροσωπήσει; Αυτά και άλλα πολλά μας απαντά σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο Nooz.gr και την ευχαριστούμε πολύ για αυτό.


Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη


Ερ: Τι γεύση σας άφησαν οι Ευρωεκλογές 2019; Από ουκ ολίγους ακούστηκε ότι η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία, ήταν μια ψήφος αντίδρασης στο ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι ευρωεκλογές είναι γενικά πιο «χαλαρές»… Σε κάθε περίπτωση, πως μεταφράσατε το μήνυμα που λάβατε από τον ελληνικό λαό;

Απ: Σίγουρα η συμμετοχή μου στις ευρωεκλογές ήταν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που έχω ζήσει μέχρι σήμερα. Όμως δεδομένου του δύσκολου αποτελέσματος για το ΣΥΡΙΖΑ, οι 63.000 άνθρωποι που με τίμησαν με την ψήφο τους, μου έδωσαν μεγάλη δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσω να αγωνίζομαι.

Επιθυμώ να αγωνιστώ για τις αγωνίες και τα συμφέροντα εκείνων που έχουν μάθει να αγωνίζονται τον όμορφο αγώνα της ζωής και ο,τι έχουν καταφέρει το έχουν καταφέρει με τα δικά τους χέρια με εντιμότητα και αξιοπρέπεια.


Ερ: Αλλάζει το αποτέλεσμα στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου;

Απ: Σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί φθορά μετά από 4 χρόνιαστη διακυβέρνηση της Χώρας. Και σίγουρα ένα μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος θέλησε να δείξει μέρος της δυσφορίας του καθώς δεν έγιναν όλα σωστά.

Ο ελληνικός λαός όμωςτώρα ξέρει ότι αποφασίζει για τη ζωή του. Ξέρει ότι αποφασίζει για το αύριο που ξημερώνει σε αυτόν τον τόπο. Και αυτό το αύριο δεν θα το αφήσει να το διαχειριστούν αυτοί που λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν την πατρίδα μας.

Συνεπώς η μάχη είναι ζωντανή και η ανατροπή ακόμα πιο εφικτή.


Ερ: Πώς βλέπετε μια Ελλάδα από την 8η Ιουλίου και ύστερα με νέα κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία; Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις κάνουν λόγο για αυτοδυναμία και μάλιστα με μεγάλη διαφορά…

Απ:Ανεξάρτητα από δημοσκοπήσεις ο κόσμος που επιθυμώ να εκπροσωπήσω βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Είναι ο κόσμος της εργασίας που αντιλαμβάνεται ότι μια κυβέρνηση ΝΔ και συγκεκριμένα ο πρόεδρός της ο Κ. Μητσοτάκης πολύ απλά δεν δύναται να εκπροσωπήσει τα δικά του συμφέροντα.

Γιατί πολύ απλά ένας μικροεπιχειρηματίας, μια ανύπαντρη μητέρα, ένας συμβασιούχος δεν γίνεται να έχει τα ίδια συμφέροντα πχ. με τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες που ήδη έχουν κάνει συμφωνίες με την ΝΔ για την παραχώρηση της επικουρικής ασφάλισης.


Ερ: Αντίστοιχα πως οραματίζεστε την Ελλάδα αν συνεχίσει να κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ;

Απ: Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας όταν ανέλαβαν την διακυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση εν καιρώ ειρήνης. Παρόλα αυτά κρατήθηκε η χώρα όρθια. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος πρωθυπουργός που μετά από τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ κατάφερε να τελειώσει με τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής και να πάει μια χώρα σε εκλογές, ελεύθερη από τους ξένους δανειστές.

Είναι ο μόνος που ενδιαφέρθηκε πραγματικά για όλους εκείνους τους ανθρώπους που κάποιοι άλλοι τους θεωρούν αδύναμους, τους θεωρούν περιττούς και άλλους που τους θεωρούν αόρατους.


Ερ: «Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας» είναι ένα από τα βασικά μότο του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Κατά πόσο σημαντικό είναι για εσάς η στήριξη του κόσμου στην παράταξή σας;

Απ: Μόνο με κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να δοθεί η ευκαιρία σ' αυτόν τον λαό να αλλάξει αν το θέλει. Νέα πνοή νέες συνήθειες νέοι άνθρωποι ανοιχτά μυαλά. Άλλωστε διαχρονικά όλες οι μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα που συνέβησαν προς μια θετική κατεύθυνση έγιναν από κυβερνήσεις προοδευτικές και όχι από κυβερνήσεις της Δεξιάς.

Πόσο δε μάλλον τώρα που η ΝΔ του 2019 έχει κάνει στροφή προς μια σκληρή δεξιά και ουδεμιά σχέση έχει με το κεντροδεξιό λαϊκό κόμμα των Καραμανλήδων.


Ερ: Ποιο το όραμά σας για τις περιοχές του Νότιου Τομέα Αθηνών όπου εφόσον εκλεγείτε, θα εκπροσωπήσετε;

Απ: Επέλεξα να κατέβω υποψηφία στο Νότιο τομέα διότι τίθεται θέμα εντοπιότητας προφανώς διότι είμαι κάτοικος Ηλιούπολης.

Έχω αγαπήσει την Ηλιούπολη και δεν την αλλάζω. Σίγουρα είναι σπουδαίο πράγμα να αισθάνονται κυρίως οι συμπολίτες μου ότι έχουν ένα δικό τους παιδί για να ακούει τα προβλήματα και τα παράπονά τους. Λένε πως έχω το προσόν αυτό.

Το βρίσκω πιο χρήσιμο να μπορείς να ακούς και να εμπνέεις εμπιστοσύνη παρά να θέλεις να μιλάς περισσότερο. Από εκεί και πέρα πιο κοντά στους πολίτες είναι ο πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι δήμαρχοι.

Προσωπικά, επειδή θεωρώ σημαντικότερο να έχεις την διάθεση να βρίσκεις κοινούς τόπους ακόμη και αν δεν συμφωνείς απόλυτα σε όλα με όλους σκοπεύω σε περίπτωση εκλογής να έχω άμεση επικοινωνία και συνεργασία με τον δήμαρχο της Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκη όπως και με όλους τους δημάρχους του νοτίου τομέα.

Σημασία έχει να είσαι συνεχώς παρούσα, ή παρών στα προβλήματα και να μην θυμάσαι τον κόσμο μόνο πριν από τις εκλογές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις