Καταχειροκροτούμενος από το συγκεντρωμένο πλήθος έφτασεστο Ζάππειο Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους και είναι απόλυτα σεβαστή. Πριν λίγο επικοινώνησα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρώ για τη νίκη του. Στη Δημοκρατία, η αλλαγή στην διακυβέρνηση δεν είναι αφύσικη εξέλιξη, αλλά αντίθετα η πεμπτουσία της.

Θα σεβαστώ στην πράξη τη λαϊκήβούληση και δεν θα επαναλάβω όσα έκανε ο προκάτοχός μου. Αύριο θα υποδεχθώ τον κύριο Μητσοτάκη όπως αρμόζει στον πολιτικό.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν δύσκολο αγώνα κάτω από δυσμενείς συνθήκες μια και έγιναν μετά από ευρωεκλογές κατά τις οποίες ο αντίπαλός μας πέτυχε ευρεία νίκη.

Εύχομαι και ελπίζω η επάνοδος της ΝΔ να μη γίνει αφορμή για ρεβανσισμούς κυρίως απέναντι σε σημαντικές κατακτήσεις υπέρ της πλειοψηφίας και των εργαζομένων. Θα είναι εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρός ως αξιωματική αντιπολίτευση για να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο.

Πριν 4,5 χρόνια, αναλάβαμε τη διακυβέρνηση σε μια οριακή στιγμή με άγνοια κινδύνου, ίσως, αλλά και με μεγάλη πίστη στις δυνάμεις του λαού. Πολεμήσαμε πάντα με το κεφάλι ψηλά και πάλι σήμερα με το κεφάλι ψηλά σεβόμαστε την ετυμηγορία του κόσμου. Γιατί η Ελλάδα που παραδίδουμε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα που αναλάβαμε.

Η εκλογική επικράτηση της ΝΔ είναι σήμερα καθαρή. Το εκλογικό αποτέλεσμα ωστόσο, μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλοί επεδίωξαν και πολέμησαν για να συμβεί. Χάσαμε 4% από το αποτέλεσμα των εκλογών του 2015.

Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Θα δουλέψουμε, δε, σκληρά, και με πείσμα, το επόμενο διάστημα, ώστε η νίκη της ΝΔ να αποδειχθεί και πρόσκαιρη.

Στη ζωή μου και την πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να αγωνίζομαι και να παλεύω. Όποιος δεν αγωνίζεται, δεν κάνει λάθη. Όποιος αγωνίζεται, ξέρει να κερδίζει, ξέρει και να χάνει. Κυρίως όμως μαθαίνει όταν πέφτει να σηκώνεται και να συνεχίζει να μάχεται. Αυτό θα κάνω, αυτό θα κάνουμε. Θα είμαστε λοιπόν εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις