Ενωτικός και σε χαμηλούς τόνους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους έλληνες πολίτες λέγοντας ότι "θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και θα δουλέψω σκληρά για να πείσω τους συμπολίτες μας που δεν μας ψήφισαν ότι θα είμαι εδώ για όλους"

"Η κοινωνία μας να πάει μπροστά, κανείς δεν θα μείνει πίσω", είπε και πρόσθεσε ότι "στέκομαι με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία. Ξέρω τις δυσκολίες, αλλά αντλώ δύναμη, από τη δύναμη του λαού. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και τώρα είναι η ώρα να το αποδείξουμε".

"Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση, έχοντας επίγνωση της εθνικής ευθύνης. Και στέκομαι με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας. Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι, είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Η Βουλή θα παραμείνει ανοικτή το καλοκαίρι διότι το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει .Ενωμένοι μπορούμε να γράψουμε την δική μας ιστορία. Είναι χρέος μας να ενώσουμε όλους τους Έλληνες και θα το κάνουνε πράξη", πρόσθεσε.

"Ξεκινάει ένας δύσκολος και όμορφος αγώνας. Δεν ζητώ περίοδο χάριτος, διότι δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο", είπε."Γνωρίζω τις δυσκολίες. Αντλώ δύναμη από το λαό, από αυτό το μεγάλο ρεύμα. Δεν εκφράστηκε η θέληση να κλείσει ένας επώδυνος κύκλος για την πατρίδα. Ήταν η επιθυμία του να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ στους Έλληνες του εξωτερικού. Δεν θα σας ζητήσω να πάρετε το δρόμο της επιστροφής. Σας ζητώ να έχετε το βλέμμα και την καρδιά σας στραμμένη στην Ελλάδα. Από σήμερα δουλεύουμε για να αλλάξουμε τη χώρα που αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Ζήτησα ισχυρή εντολή για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μου την προσφέρατε γενναιόδωρα. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας", ανέφερε.

Για να προσθέσει σε έναν πιο προσωπικό τόνο: "Σήμερα αντλώ δύναμη και από την οικογένειά μου, από τη σύζυγο και τα τρία παιδιά μου. Νιώθω να με προστατεύει η ευχή των γονιών μου".

"Από σήμερα ξεκινά ένας δύσκολος αλλά όμορφος αγώνας. Η χώρα σηκώνει περήφανα το κεφάλι και εμείς τα μανίκια. Η νέα κυβέρνηση θα δουλέψει σκληρά. Το κύρος της Δημοκρατίας και των Θεσμών θα αποκατασταθεί. Έχω δεσμευτεί για λιγότερους φόρους, πολλές επενδύσεις, ανάπτυξη, αποτελεσματικό κράτος. Η διαφάνεια, η λογοδοσία και η αξιοκρατία επιστρέφουν στη χώρα. Η εθνική μας φωνή δυναμώνει στην Ευρώπη. Ξεκινάμε τώρα. Η Βουλή θα δουλέψει ολόκληρο το καλοκαίρι. Δεν ζητώ περίοδο χάριτος. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Οικοδομούμε ένα ευρύ μέτωπο συναίνεσης".

"Από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός και ο ήλιος πιο φωτεινός, ξημερώνει μια νέα μέρα για την πατρίδα μας", κατέληξε.
"Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι νίκη της Ελλάδος και κάθε Έλληνα. Μια νέα ημέρα ξημερώνει για την Ελλάδα . Μου κάνατε το καλύτερο δώρο γιορτής", είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στο κόσμο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις