Βαρουφάκης: Ο λαός τιμωρεί όσους επιβάλουν μνημόνια

Βαρουφάκης: Ο λαός τιμωρεί όσους επιβάλουν μνημόνια

"Ο λαός μας τιμωρεί τις κυβερνήσεις που του επιβάλουν μνημόνια",  δήλωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, βάσει των οποίων το κόμμα έλαβε περί το 3,5% και 9 έδρες (με ενσωματωμένο το 81,1% των ψήφων).

Ο κ. Βαρουφάκης, που συνεχάρη τη ΝΔ για τη νίκη της, θύμισε ότι η ψήφος είναι αρνητική, δρομολογήθηκε το βράδυ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανέσυρε τη ΝΔ και το μνημονιακό χώρο από το καλάθι των αχρήστων, που το είχε βάλει ο λαός με εκείνο το περήφανο ΟΧΙ, και που έβαλε τη ΝΔ στις ράγες, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσαν στη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


"Ο λαός μας τιμωρεί τις κυβερνήσεις που του επιβάλουν μνημόνια", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Ο λαός μας, για μια ακόμα φορά ανέτρεψε μια κυβέρνηση που τόλμησε να περάσει δύο μνημόνια σε μια τετραετία".

"Δυστυχώς", συνέχισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, "η χρεοδουλοπαροικία μας, η μνημονιακή Ελλάδα κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά ανοίγει ένα άλλο, το οποίο φοβόμαστε ότι θα είναι πιο σκοτεινό από το προηγούμενο".

"Εμείς", είπε ο κ. Βαρουφάκης, "ως ΜέΡΑ25 δεσμευόμαστε ότι τόσο εντός όσο και εκτός της Βουλής, θα συνεχίσουμε να μιλάμε προγραμματικά, με μετριοπάθεια, και ταυτόχρονα, με πλήρη ανυπακοή σε όλα αυτά που στέλνουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Ξεκινάμε έναν ανένδοτο μονομέτωπο αγώνα, εναντίον του μοντέλου Λετονίας, εναντίον της παρασιτικής ολιγαρχίας, που πολύ φοβόμαστε ότι από αύριο το πρωί, η συγκεκριμένη ηγεσία της ΝΔ θα στήνει, θα θεμελιώνει, πάνω στο 4ο μνημόνιο που του άφησε, του κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ".

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν ΜέΡΑ25 και υποσχέθηκε "σε όσους δεν μας εμπιστεύθηκαν, ότι ο λόγος μας θα είναι προγραμματικός. Θα συνεισφέρουμε στο διάλογο μέσα από τον οποίο θα πρέπει να προκύψει η απόδραση της χώρας μας από αυτή τη φυλακή χρέους".