Η ΝΔ υπερδιπλασιάζει τις βουλευτικές του έδρες εκλέγοντας 158 βουλευτές από 75 που είχε εκλέξει το 2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 59 έδρες και πέφτει στις 86 από 145 που είχε καταλάβει πριν από 4 χρόνια.

Το ΚΙΝΑΛ αυξάνει τις δυνάμεις του κατά 5 έδρες εκλέγοντας 22 βουλευτές. Σταθερό παραμένει το ΚΚΕ στις 15 έδρες, ενώ η Ελληνική Λύση εκλέγει 10 βουλευτές και το ΜεΡΑ25 9.

Οι βουλευτές Επικρατείας

Η ΝΔ φαίνεται πως εκλέγει 5 βουλευτές από το ψηφοδέλτιο επικρατείας και συγκεκριμένα τους Π. Πικραμμένο, Μαριέττα Γιαννάκου, Γ. Γεραπετρίτη, Τ. Θεοδωρικάκο και Χρ. Ταραντίλη.

Από το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Β. Βασιλικός, Ε. Αχτσιόγλου, Π. Σκουρλέτης και Αλ. Φλαμπουράρης

Το ΚΙΝΑΛ εκλέγει τον Γιώργο Καμίνη, το ΚΚΕ την Αλέκα Παπαρήγα ενώ έδρα λαμβάνει προς ώρας και η Ελληνική Λύση που εκλέγει τον κ. Βασίλειο Βιλιάρδο

Η Α΄ και η Β΄ Αθηνών

Στην Α Αθήνας η ΝΔ φαίνεται να λαμβάνει 6 έδρες και με ενσωματωμένο το 71,74% των σταυρών προηγείται η Ολγα Κεφαλογιάννη ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας, Νικήτας Κακλαμάνης, Θανάσης Πλεύρης, Αγγελος Συρίγος και Κώστας Μπογδάνος

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παίρνει 4 έδρες και προηγείται ο Νίκος Βούτσης ενώ ακολουθούν Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Φίλης και Χριστόφορος Βερναρδάκης

Στον Βόρειο Τομέα η ΝΔ παίρνει 7 έδρες και για την ώρα η κατάταξη έχει ως εξής: Κώστας Χατζηδάκης, Αδωνης Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Κουμουτσάκος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης και Ζωή Ράπτη

Στην ίδια περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται προς ώρας με 4 έδρες: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κώστας Ζαχαριάδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιώργος Κατρούγκαλος

Στον Βόρειο Τομέα από μία έδρα παίρνει το ΚΚΕ – Θ. Παφίλης – το ΚΙΝΑΛ – Αν. Λοβέρδος, το ΜΕΡΑ25 – Κλ. Γρηγοριάδης – και η Ελληνική Λύση – Κατερίνα Αλεξοπούλου.

Στον Δυτικό Τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 4 έδρες και προηγούνται οι : Γ. Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Χαρά Καφαντάρη και Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Στην ίδια περιφέρεια η ΝΔ παίρνει 3 έδρες. Η μια έδρα πηγαίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολουθούν Μ. Βαρβιτσιώτης και Ιωάννης Λοβέρδος

Μια έδρα παίρνει το ΚΚΕ με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το ΚΙΝΑΛ με την Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλη Καρχιμάκη να δίνουν μάχη για το ποιος θα την καταλάβει. Στον Δυτικό Τομέα εκλέγεται και ο Κρίτωνας Αρσένης με το ΜΕΡΑ 25 και η Μαρία Αθανασίου με την Ελ. Λύση

Στο Νότιο Τομέα η ΝΔ παίρνει 7 έδρες και προηγούνται: Ν. Δένδιας, Κ. Κυρανάκης, Δ. Χατζηδάκης, Χ. Θεοχάρης, Αννα Καραμανλή, Σ Βούλτεψη και Μπ. Παπαδημητρίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με 6 έδρες: Ν. Παππάς, Θ. Φωτίου, Γ Μουζάλας, Γ. Μπαλαφας και Ρ. Χριστίδου και Ν. Ξυδάκης

Στην ίδια περιφέρεια το ΚΚΕ εκλέγει 2 βουλευτές – Χρ. Κατσώτη και Καν. Γεωργοπούλου. Μια έδρα πηγαίνει στο ΚΙΝΑΛ όπου επικεφαλής είναι η Φ. Γεννηματά ενώ απο μια έδρα παίρνει το ΜΕΡΑ 25 – Σ. Σακοράφα – και η Ελ. Λύση – Δ. Βαγενάς.

Οι βουλευτές Πειραιά

Στην Α Πειραιά η ΝΔ παίρνει 4 έδρες: Κ. Κατσαφάδος, Γ. Μελάς, Ν. Μανωλάκος και Ν. Δούνια

Ο ΣΥΡΙΖΑ μένει με μια έδρα στην περιφέρεια εκλέγοντας τον Θ. Δρίτσα

Στην Α Πειραιά εκλέγεται και η Σεμίνα Διγενή με το ΚΚΕ ενώ δεν παίρνει έδρα το ΜΕΡΑ 25 με το οποίο συμμετείχε στις εκλογές η Δανάη Στράτου σύζυγος του Γ. Βαρουφάκη.

Στην Β Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί δυνάμεις εκλέγοντας 3 βουλευτές: Ν. Κασιμάτη, Γ. Ραγκούση και Τρ. Αλεξιάδη

Στην ίδια περιφέρεια επικεφαλής για την ΝΔ είχε τεθεί ο Κ Μητσοτάκης και στην μάχη του σταυρού προηγείται ο Δ. Μαρκόπουλος και ακολουθεί ο Γ. Τραγάκης. Η ΝΔ φαίνεται να λαμβάνει 2 έδρες

Ανατολική και Δυτική Αττική

Η ΝΔ εκλέγει 4 βουλευτές στην Ανατολική Αττική. Για την ώρα προηγούνται οι Γ. Μαρτίνου, Μ Βορίδης, Γ. Βλάχος και Β Οικονόμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 3 έδρες. Να σημειωθεί ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Αλ. Τσίπρας ενώ στην μάχη του σταυρού προηγούνται οι Χρ. Σπίρτζης και Ν Αθανασίου.

Τρεις έδρες βγάζει η ΝΔ στην Δυτική Αττική: Θ Μπούρα, Ε. Λιάκο και Γ. Κώτσηρας ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα πάρει μια έδρα που θα πάει στον Γ. Τσίπρα.


Οι βουλευτές που εκλέγει το ΚΙΝΑΛ

Για το Κίνημα Αλλαγής μέχρι στιγμής εκλέγονται εκτός από την Φώφη Γεννηματά που ήταν στο ψηφοδέλτιο στο νότιο τομέα και το Ηράκλειο, εκλέγονται:

Στο Επικρατείας ο Γιώργος Καμίνης, στην Α΄ ΑΘηνών ο Κώστας Σκανδαλίδης, στο Βόρειο Τομέα ο Ανδρέας Λοβέρδος, στον Δυτικό Τομέα η Νάντια Γιαννακοπούλου, στην ανατολική Αττική η Εύη Χριστοφιλοπούλου, στην Αιτωλοακαρνανία ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, στην Αργολίδα ο Ανδρέας Πούλας, στην Αρκαδία ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στην Άρτα ο Χρήστος Γκόγκας, στην Αχαΐα ο Γιώργος Παπανδρέου, στη Βοωτία ο Γιώργος Μουλκιώτης, στη Δράμα η Χαρά Κεφαλίδου, στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο Χάρης Καστανίδης, στη Β΄ Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Αρβανιτίδης, στην Κέρκυρα ο Δημήτρης Μπιάγκης, στο Κιλκίς ο Γιώργος Φραγγίδης, στη Λάρισα η Ευαγγελία Λιάκουλη, στην Ξάνθη ο Μπαράν Μπουρχάν, στη Ροδόπη ο Αχμέτ Ιλχάν και στη Χαλκιδική, ο Απόστολος Πανάς.

ΚΚΕ

Με το ΚΚΕ εκλέγονται εκτός από την Αλέκα Παπαρήγα στο Επικρατείας και τον Δημήτρη Κουτσούμπα που ήταν υποψήφιος σε δυτική Αττική και Α΄ Θεσσαλονίκης:

Η Λιάνα Κανέλλη στην Α΄ Αθηνών, στον Βόρειο Τομέα ο Θανάσης Παφίλης, στον Νότιο Τομέα ο Χρήστος Κατσώτης και η Κανέλλα Γεωργοπούλου, στην Α΄ Πειραιώς η Σεμίνα Διγενή, στην Β΄ Πειραιά η Διαμάντω Μανωλάκου, στην ανατολική Αττική η Ελένη Γερασιμίδου, στην Αιτωλοακαρνανία ο Νικόαλος Παπαναστάσης, στην Αχαΐα ο Νίκος Καραθανασόπουλος, στην Β΄ Θεσσαλονίκη ο Λεωνίδας Στολτίδης, στη Λάρισα ο Γιώργος Λαμπρούλης και στη Λέσβο η Μαρία Κομνηνάκα.

Οι πρώτοι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου που καταλαμβάνει την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης, εκλέγονται επίσης:

Στο Επικρατείας ο Βασίλης Βιλιάρδος, στην Α΄ Αθηνών ο Βασίλης Γραμμένος, στον Βόρειο Τομέα η Αικατερίνη-Αναστασία Αλεξοπούλου, στον δυτικό τομέα η Μαρία Αθανασίου, στον Νότιο Τομέα ο Δημήτρης Βαγενάς, στη Β΄ Πειραιώς η Σοφία Χάιδω Ασημακοπούλου, στην ανατολική Αττική ο Αντώνης Μυλωνάκης, στη Β΄ Θεσσαλονίκη ο Κωνσταντίνος Χήτας και στις Σέρρες ο Κωνσταντίνος Μπούμπας.

Για το ΜεΡΑ 25 εκτός από τον Γιάνη Βαρουφάκη που είχε θέσει υποψηφιότητα σε Β΄ Πειραιώς και Α΄ Θεσσαλονίκης, εκλέγονται:

Στην Α΄ Αθηνών η Αγγελική Αδαμοπούλου, στο βόρειο τομέα ο Κλέων Γρηγοριάδης, στον δυτικό τομέα ο Κρίτων Άρσενης, στον νότιο τομέα η Σοφία Σακοράφα, στην ανατολική Αττική η Μαρία Απατζίδη, στην Αχαΐα η Ευαγγελία Αποστολοπούλου και στη Β΄ Θεσσαλονίκης η Κωνσταντίνα Αδάμου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις