Δυσκολοχώνευτη φαίνεται πως είναι η βαριά ήττα και η μη είσοδος στο Κοινοβούλιο για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Η μεγάλη –και για την συντριπτική πλειοψηφία ευχάριστη– έκπληξη της εκλογικής βραδιάς, βρίσκει τους χρυσαυγίτες σε παραζάλη, να μην μπορούν να πιστέψουν ακόμα το εκλογικό τους κάζο.

Μπορεί το ακροδεξιό μόρφωμα στις εκλογές του 2012 να συγκέντρωσε υψηλό ποσοστό, το 2015 επίσης, στις δημοσκοπήσεις μέχρι πρότινος να διατηρούσε την τρίτη θέση, όμως στις εκλογές του Ιουλίου 2019 συνετρίβη με 2,93%, ακολουθώντας την έντονη πτωτική τάση των ευρωεκλογών.

Χαρακτηριστικό της μη αποδοχής της ήττας, αλλά και δηλωτικό της έκπληξης που κυριαρχεί στις τάξεις του μορφώματος, είναι ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος διεμήνυσε ότι η Χρυσή Αυγή θα παραμείνει στους δρόμους, από όπου ξεκίνησε.

Κατόπιν, ο Ηλίας Παναγιώταρος δεν μπορούσε να δεχθεί ότι δεν θα είναι πλέον βουλευτής, ενώ και ο Ηλίας Κασιδιάρης έστειλε μήνυμα: «Προχωράμε σε άμεση επανακαταμέτρηση των ψήφων σε όλη την επικράτεια!».

Η ΧΑ φθίνει και όλα συνηγορούν στο ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της…

Το Nooz σε άρθρο του είχε προεξοφλήσει τη μεγάλη ήττα της ΧΑ: Η αρχή του τέλους της Χρυσής Αυγής

Οριστικό: Εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή μετά από 7 χρόνια!


Euractiv: Οι Έλληνες διώχνουν τους νεοναζί από το κοινοβούλιο

Το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, που το 2012 εξέλεξε για πρώτη φορά βουλευτές, δεν κατάφερε να υπερβεί το όριο 3% και κατά συνέπεια δεν εισέρχεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο, γράφει η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα Euractiv.

Το Euractiv Greece αναφέρει ότι οι ψηφοφόροι έστρεψαν την πλάτη τους στους νεοναζιστές που έχουν χάσει την κοινοβουλευτική τους ασυλία καθώς συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία το 2013 του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα από υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής. Το κόμμα κατηγορείται επίσης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε στο Euractiv.com ότι αυτό αποτελεί την καλύτερη είδηση των εκλογών.

«Το νεοναζιστικό κόμμα είναι εκτός κοινοβουλίου. Χρησιμοποίησαν την ελληνική ψήφο για να εξαπλώσουν την ναζιστική τους προπαγάνδα, αλλά τώρα αυτό τέλειωσε».

Ο κ. Κούλογλου είπε ότι η Χρυσή Αυγή ήταν ένα «σύμπτωμα της οικονομικής κρίσης και της οικονομικής και πολιτικής χρεοκοπίας της χώρας». «Πρόκειται για ένα σημάδι ότι η ελληνική πολιτική σκηνή επανέρχεται στην ομαλότητα», είπε ο κ. Κούλογλου, προσθέτοντας ωστόσο ότι η «σοβαρή εκδοχή» της Χρυσής Αυγής, η Ελληνική Λύση εισήλθε στη Βουλή. Η Ελληνική Λύση είναι ένα φιλορωσικό, εθνικιστικό και αντιμεταναστευτικό κόμμα, που σημείωσε ποσοστό 3,7%.

«Αν και είναι σαφώς υπερεθνικιστές, δεν κάνουν καμία αναφορά στο νεοναζισμό», είπε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις