«Ένα χαρακτηριστικό στη σύνθεση της κυβέρνησης, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, όπως ο αριθμός των μελών της, ο οποίος τελικά είναι μεγαλύτερος της προηγούμενης και ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ένας μεγάλος αριθμός εξωκοινοβουλευτικών τεχνοκρατών», ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

«Εάν αυτή η κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση αξιοποίησης ανθρώπων οι οποίοι, όχι μόνο έχουν τις ειδικεύσεις τους, τις απόψεις τους, το "know – how", που μπορεί να είναι θετικό στην άσκηση του κυβερνητικού έργου, αλλά αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, τότε προφανώς αυτό μας προϊδεάζει για το τι πολιτική θα εφαρμοστεί».

«Βλέπω ότι είτε για λόγους πολύ συγκεκριμένους είτε για λόγους ιδεοληπτικούς είτε από λάθος προσέγγιση των πραγμάτων, ανοίγει ο δρόμος για μια κυβέρνηση όπου θα υπάρχουν άνθρωποι που θα διαμεσολαβούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα», υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι:

«Το να επιλέγεις να βάλεις στην κυβέρνηση κάποιον, ο οποίος μεθαύριο θα πάει να διαπραγματευτεί με την επιχείρηση που προ λίγων ημερών ήταν σύμβουλος, για το πώς θα γίνει η τάδε σύμβαση ανάμεσα στην επιχείρηση και το ελληνικό δημόσιο, τότε το πράγμα καταλαβαίνετε ότι αρχίζει και γεννά ερωτηματικά το λιγότερο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της ΔΕΗ ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την ευχή, «ο κ. Χατζηδάκης να μην κάνει αυτά που έλεγε προεκλογικά, ότι "θα δώσω τα υδροηλεκτρικά, θα δώσω το 17% σε στρατηγικό επενδυτή, θα ιδιωτικοποιήσω τον ΑΔΜΗΕ", που είναι ένα πανευρωπαϊκά πετυχημένο πρότζεκτ».

«Συγκρίνουν τη σημερινή ΔΕΗ με τότε που είχε και τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος έχει ένα δισεκατομμύριο αξία. Κάτι τελείως ανορθολογικό που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ελπίζω να ακολουθήσει τον δικό μας σχεδιασμό, ο οποίος προβλέπει ανόρθωση της ΔΕΗ στη βάση ενός γενικότερου ενεργειακού σχεδιασμού, διασφαλίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις