Αιχμηρό σχόλιο Πολάκη σε δημοσίευμα για τον Ήλιο της Βεργίνας

Αιχμηρό σχόλιο Πολάκη σε δημοσίευμα για τον Ήλιο της Βεργίνας

Με μια αιχμηρή ανάρτηση στο Facebook σχολίασε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δημοσίευμα, που αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε να «κατεβάσει» τον Ήλιο της Βεργίνας από όλους τους δημόσιους χώρους και από όλα τα μνημεία που παραπέμπουν στην αρχαία ιστορία και τον πολιτισμό, στο πλαίσιο της υλοποίησης των όρων της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του altsantiri.gr, αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει, μάλιστα, πολλές αντιδράσεις στη γειτονική χώρα. Ο αντιπολιτευτικός Τύπος επικρίνει αυτήν την πρόθεση της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ήλιος της Βεργίνας αποτυπωνόταν και στην πρώτη σημαία της ανεξαρτησίας της, τότε, πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας της Βόρειας Μακεδονίας, «Σλόμποντεν Πέτσατ», τα κυβερνητικά όργανα θα απαγορεύσουν τη δημόσια χρήση του εμβλήματος των αρχαίων Μακεδόνων που ανακαλύφθηκε στη Βεργίνα της Μακεδονίας, αλλά δεν αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει αυτό.

"Εν τω μεταξύ στη γειτονική χώρα συμβαίνουν αυτά!!!! Περιμένω τους "Μακεδονομάχους" να οργανώσουν διαδηλώσεις για να πιέσουν τον Μητσοτακη να ΑΚΥΡΩΣΕΙ τη Συμφωνία των Πρεσπών! Τι όχι;;;;;" σχολίασε ο κ. Πολάκης.