Λίγες ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές, όπου η Χρυσή Αυγή δεν κατάφερε να εισέλθει στη Βουλή, ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος εκλέχθηκε ευρωβουλευτής, ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται και ο αρχηγός της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος, του ζητά να παραδώσει την έδρα του.

Ανακοίνωση αναφορικά με την ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Λαγού εξέδωσε η Χρυσή Αυγή, καλώντας τον ευρωβουλευτή να παραδώσει την έδρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντας την αποχώρησή του «δόλια και υστερόβουλη».

Εξάλλου, υπενθυμίζει, δηλώσεις του Λαγού με τις οποίες καλούσε τον ευρωβουλευτή Ελευθέριο Συναδινό να παραδώσει την έδρα μετά την ανεξαρτητοποίησή του.

Η ανακοίνωση της ΧΑ:

«Η Κεντρική Επιτροπή της Χρυσής Αυγής καταδικάζει κατηγορηματικά την δόλια και υστερόβουλη αποχώρηση του Λαγού. Καλεί τον αποχωρήσαντα Ευρωβουλευτή Λαγό να παραδώσει την έδρα στο Κόμμα.

Θυμίζουμε ότι όταν ανεξαρτητοποιήθηκε ο Ευρωβουλευτής Συναδινός, σε δημόσια ομιλία του ο Λαγός τον καλούσε να παραδώσει την έδρα γιατί ανήκει στην Χρυσή Αυγή. Όλοι γνωρίζουν ότι εκλέχτηκε με ψήφους Χρυσαυγιτών και με ένα ψηφοδέλτιο που έγραφε «Χρυσή Αυγή» και που ο ίδιος δήλωνε παντού ότι είναι «από Χρυσαυγίτες για Χρυσαυγίτες».

Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει τον υπέροχο Αγώνα της με όσους παραμένουν Πιστοί στα Ιδανικά της».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις