Τον Χάρο με τα μάτια τους είδαν τρία άτομα που επέβαιναν σε μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου Cessna όταν παρουσιάστηκε σοβαρή βλάβη εν πτήσει.

Το μικρό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κέρκυρα με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Την ώρα που πετούσε πάνω από τα Γρεβενά, γύρω στις 08.30 το πρωί, ο κυβερνήτης αντιλήφθηκε ότι έχασε τον κινητήρα με αποτέλεσμα να επιχειρήσει αναγκαστική προσγείωση χωρίς δεύτερη σκέψη.Η προσγείωση έγινε στην Εγνατία Οδό και ήταν ομαλή αν και το αεροσκάφος χτύπησε σε κολόνα και ανατράπηκε.

Και οι τρεις επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, αν και ο ένας μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

«Οι λόγοι της διακομιδής είναι καθαρά προληπτικοί. Από το πρωί ο ασθενής υποβλήθηκε σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Επειδή φέρει πολλαπλό κάταγμα στο πόδι και έχει τραύμα στο κεφάλι, έκριναν οι γιατροί ότι ενδεχομένως θα πρέπει να βρίσκεται κοντά σε ένα νοσοκομείο που διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ώστε αν χρειαστεί να μπορεί να νοσηλευτεί»σημείωσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, Παντελής Αλεξιάδης.

Ο κυβερνήτης και ο έτερος επιβάτης του αεροσκάφους νοσηλεύονται στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Γρεβενών και εξέφρασαν την επιθυμία, εφόσον αισθάνονται καλά, να υπογράψουν και να πάρουν εξιτήριο, κάτι που θα αποφασιστεί τις επόμενες ώρες.

«Ο κυβερνήτης μας είπε ότι είχε κάποια βλάβη στον αέρα και προσπάθησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση» ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Γρεβενών, Λάμπρος Πύργος, ο οποίος έσπευσε στην περιοχή, επικεφαλής κλιμακίου, όταν σήμανε συναγερμός για την αναγκαστική προσγείωση του μονοκινητήριου αεροσκάφους στην παλαιά εθνική οδό Γρεβενών – Κοζάνης, στο 4ο χλμ από τα Γρεβενά.

«Ευτυχώς δεν έπαθαν κάτι σοβαρό, το αεροσκάφος ήταν αναποδογυρισμένο. Και επίσης ευτυχώς που εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε από τον δρόμο κάποιο όχημα και αποφεύχθηκε δεύτερο ατύχημα» τόνισε ο κ. Πύργος. Οι πυροσβέστες έκαναν ρίψη ειδικού αφρού, προκειμένου να αποφευχθεί ανάφλεξη από την διαρροή καυσίμων.

«Χύθηκε στο πρανές, σε έδαφος, η μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου έχει διαφύγει από το αεροσκάφος, διαβρέχουμε ξανά και ξανά, για να μην έχουμε θέμα εκδήλωσης πυρκαγιάς», κατέληξε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Γρεβενών.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις