Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του ηγετικού μέλους του Ρουβίκωνα, που προσήχθη στη ΓΑΔΑ αργά το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η σύλληψη του έρχεται λίγο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, σε δύο μέλη της συλλογικότητας για την επίθεση με κόκκινες μπογιές στον ΣΕΒ.

Η σύλληψη του 40χρονου ηγετικού στελέχους της ομάδας Ρουβίκωνας έγινε από την κρατική ασφάλεια στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας για την επίθεση στο κτίριο του ΣΕΒ και της φθοράς ξένης περιουσίας, ενώ παράλληλα υπάρχει και η κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Η προσαγωγή του εν λόγω ηγετικού στελέχους του  Ρουβίκωνα ακολούθησε την πρωινή ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook όπου ανέφερε ότι η αναρχική ομάδα σχεδιάζει παρεμβάσεις σε τουριστικά σημεία.

Επίσης, θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο εάν και ο ίδιος ήταν ή όχι στην επίθεση του Ρουβίκωνα στο κτήριο του ΣΕΒ, το μεσημέρι της Κυριακής, όταν δύο άλλα μέλη της αναρχικής ομάδας πέταξαν μπογιές και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο αυτόφωρο.Οι απειλές

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά την επίθεση με μπογιές στα γραφεία του ΣΕΒ, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, μέσω Facebook, ανέφερε πως η επίθεση στο ΣΕΒ ήταν μία από τις πολλές που έχουν ετοιμάσει και απειλεί πως θα επιτεθούν ξανά, αν η κυβέρνηση ακολουθήσει την «μηδενική ανοχή» όπως έχει τονίσει, για τέτοια φαινόμενα.

Τόνισε μάλιστα πως μέλη του Ρουβίκωνα πήγαν έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης ανενόχλητοι.

«Εν συντομία: Αν η δεξιά κλιμακώσει την καταστολή απέναντι μας με συγκεκριμένες κινήσεις θα πράξουμε και εμείς ανάλογα. Αν το επόμενο διάστημα κινηθούν με… μηδενικές ανοχές, θα λάβουν χώρα δεκάδες παρεμβάσεις της ομάδας στα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας.

Παρεμβάσεις που έχουν ετοιμαστεί ήδη. Σήμερα σουλατσάραμε επί ώρα στο μουσείο της Ακρόπολης και στην Αρεοπαγίτου χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί από κανέναν (Εγώ σήμερα προσπαθούσα να ηρεμήσω τον υπεύθυνο ασφάλειας του μουσείου της Ακρόπολης).

Κανονίστε να μην υπάρξει κλιμάκωση από μεριά σας, αλλιώς θα δείτε παρεμβάσεις δεκάδων ατόμων σε όλα τα τουριστικά μέρη και τους νεόφερτους μαυροντυμένους κομάντο με τα αυτόματα και τα βανάκια να κυνηγάνε διαδηλωτές μπροστά στα έντρομα μάτια Γερμανών τουριστών», έγραψε μεταξύ άλλων.