"Σφίγγει τα λουριά" ο Κώστας Τασούλας, ο οποίος βάζει τέλος στο κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς χώρους στη Βουλή, όχι μόνο στο καφενείο αλλά και στους διαδρόμους του κτιρίου!

Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Βουλής σκόπευσε να δώσει μια μικρή περίοδο χάριτος στους θεριακλήδες καπνιστές, προκειμένου να συμμορφωθούν, η φωτογραφία του Παύλου Πολάκη να καπνίζει στο καφενείο αμέσως μετά από την ομιλία του την Τετάρτη άλλαξε τα δεδομένα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το real.gr, το πρωί της Παρασκευής (02.08.2019), λίγες μόνο ώρες μετά από την παραίνεση του επικεφαλής της αντικαπνιστικής εκστρατείας Παναγιώτη Μπεχράκη προς τον Πρόεδρο της Βουλής να "πάρει κεφάλια" ο κ. Τασούλας έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως κανένας παραβάτης είτε βουλευτής, είτε υπάλληλος, είτε όποιος άλλος βρίσκεται εντός Κοινοβουλίου δεν θα μείνει ατιμώρητος.

Ως πρώτη κίνηση ο Πρόεδρος της Βουλής, ενημέρωσε την Παρασκευή τον ιδιοκτήτη του καφενείου της Βουλής για δύο παλαιότερες εγκυκλίους πρώην Γενικών Γραμματέων της Βουλής το 2011 και φέτος επί ΣΥΡΙΖΑ, για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής τακτικής στη Βουλή, σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος θεωρείται συνυπεύθυνος για τους παραβάτες και τιμωρείται με πρόστιμο από 500 ευρώ, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ανάκληση της άδειάς του εάν το φαινόμενο επαναλαμβάνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε τα τασάκια στο μικρό προαύλιο του καφενείου της Βουλής να βιδωθούν ώστε να είναι σταθερά και να μην είναι δυνατή η μετακίνησή τους στο εσωτερικό.

Ενδεικτικό της αποφασιστικότητας Τασούλα να κόψει μια και καλή το κάπνισμα στους χώρους της Βουλής είναι ότι εξετάζεται ακόμα και αλλαγή του Κανονισμού για κυρώσεις στο πρότυπο της ποινής παρακράτησης μισθού για όσους απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις.

Την ίδια ώρα αυστηρές συστάσεις απευθύνθηκαν και προς όλους όσοι βρίσκονται καθημερινά στη Βουλή πλην βουλευτών (υπάλληλοι, συνεργάτες βουλευτών, δημοσιογράφοι) πως οφείλουν να συμμορφωθούν με την απαγόρευση καπνίσματος στα γραφεία και όλους τους κλειστούς χώρους του Κοινοβουλίου, προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή χρηματικού προστίμου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις