Βρετανικά ΜΜΕ: Μια νέα υπόθεση Σούζαν Ίτον στην Ικαρία;

Βρετανικά ΜΜΕ: Μια νέα υπόθεση Σούζαν Ίτον στην Ικαρία;

Αυξημένο ενδιαφέρον δείχνουν τα βρετανικά ΜΜΕ για την εξαφάνιση της Βρετανίδας αστροφυσικού στην Ικαρία, καθώς είναι η δεύτερη επιστήμονας μετά την Σούζαν Ίτον στην Κρήτη, που χάνονται τα ίχνη της σε ελληνικό νησί.

Το δίκτυο Sky News σημειώνει ότι γίνονται εντατικές έρευνες στην Ικαρία, στις οποίες μετέχουν αστυνομικοί, πυροσβέστες, η ακτοφυλακή, εθελοντές καθώς και ένα ελικόπτερο εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες.

O Guardian αναφέρει ότι έχουν σταλεί και επιθεωρητές της αστυνομίας από τη Σάμο για να αναλάβουν τα ηνία της έρευνας για την εξαφάνιση της Νάταλι Κρίστοφερ.


Διαβάστε: Ικαρία: Θρίλερ δίχως τέλος για την 35χρονη αστροφυσικό - Και εθελοντές στις έρευνες


Η Daily Mail σημειώνει ότι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στην Ικαρία, όπου έμενε η Βρετανίδα με τον Κύπριο σύντροφό της, επεσήμανε ότι το κινητό της γυναίκας χτυπά, αλλά δεν απαντά κανείς. O ξενοδόχος περιέγραψε την Κρίστοφερ και τον σύντροφό της ως «ένα καλό ζευγάρι», τονίζοντας ότι δεν είδε σημάδια έντασης στις σχέσεις των δύο.

Ο Independent τιτλοφορεί το σχετικό άρθρο του: «Αγνοείται δεύτερη επιστήμονας ενώ έκανε τζόκινγκ σε ελληνικό νησί», κάτι που υπογραμμίζουν και οι Times του Λονδίνου θυμίζοντας την υπόθεση της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, η οποία «έπεσε θύμα βιασμού και δολοφονίας και πέταξαν τη σορό της σε ένα μπούνκερ των Ναζί στην Κρήτη τον περασμένο μήνα».

H Telegraph μίλησε με εκπρόσωπο του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών στο Λονδίνο, που δήλωσε ότι το Foreign Office «συνδράμει την οικογένεια της Βρετανίδας που αγνοείται στην Ικαρία και είναι σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές που διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό της».


Ενώ η Daily Star αναφέρει ότι η αγνοούμενη μετέχει σε έρευνα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου και εργάζεται «για την βελτίωση της κατανόησης της εξέλιξης των γαλαξιών, χρησιμοποιώντας δεδομένα που συνέλεξαν τηλεσκόπια και δορυφόροι, ενώ εγκαινίασε την πρωτοβουλία Cyprus Girls Can, που ενθαρρύνει κορίτσια και νέες γυναίκες να αθλούνται».