Στην προληπτική ανάκληση παρτίδας αφρώδους οίνου ιταλικής προέλευσης προχώρησε ο ΕΦΕΤ, λόγω προβλημάτων που μπορούν να προκύψουν στη συσκευασία του. Συγκεκριμένα πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «Moscato d' Asti» και για τη συσκευασία των 750ml.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του οργανισμού:

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση αφρώδους οίνου, Ιταλικής προέλευσης, η συσκευασία του οποίου μπορεί να διαρραγεί λόγω διαδικασιών ζύμωσης που μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση της πίεσης στην φιάλη.

Πρόκειται για τον προϊόν με την εμπορική ονομασία "Moscato d' Asti", σε συσκευασία των 750ml και με αριθμό παρτίδας L029065.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος (φωτογραφία κάτωθι), να είναι προσεκτικοί με τα μη ανοιγμένα μπουκάλια και να αποφύγουν την χρήση τους».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις