Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία στο Πόρτο Χέλι αναμένεται να ρίξει η εξαιρετικά σημαντική ένορκη κατάθεση που έδωσε στο Λιμενικό, ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας.

Πρόκειται για τον καπετάνιο σκάφους αναψυχής που είχε δέσει στο Θυνί, στο Πόρτο Χέλι, το βράδυ της Παρασκευής (09.08.2019), τότε που το φουσκωτό συγκρούστηκε με τη βάρκα στην οποία επέβαιναν τα αδέλφια. Μάλιστα, ο ίδιος ενημέρωσε τις Αρχές για τη φονική σύγκρουση, ως ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, όπως αναφέρει ο ίδιος «είδα από μακριά να έρχεται ένα σκάφος με μεγάλη ταχύτητα. Από την εμπειρία μου θεωρώ πως πήγαινε με περισσότερους από σαράντα κόμβους. Είδα το άλλο σκάφος να έχει ένα λευκό φανό. Χωρίς να κόψει ταχύτητα, έπεσε πάνω του».


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Διαβάστε: Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Ελεύθερος ο χειριστής του ταχύπλοου – Δεν βρέθηκε αλκοόλ στο αίμα του

Στην κάμερα του καναλιού μιλά και ο γιος του 70χρονου που βρήκε ακαριαίο θάνατο και δηλώνει συντετριμμένος, την ίδια ώρα κατά την οποία ο χειριστής του ταχύπλοου αφέθηκε ελεύθερος.

Εν τω μεταξύ, κατηγορηματικός ότι το βαρκάκι στο οποίο επέβαιναν τα δύο αδέλφια που έχασαν τη ζωή τους, όταν το 12μετρο ταχύπλοο το έκοψε στη μέση στη θέση Θύνι Αργολίδας στο Πόρτο Χέλι, εμφανίστηκε, στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δύτης Αντώνης Ρεβύθης.

Ο κ. Ρεβύθης που απομάκρυνε τις σορούς των δύο νεκρών αδελφών, ηλικίας 70 και 60 ετών, και βοήθησε στη μεταφορά της βαριάς τραυματισμένης 60χρονης αδελφής τους, εξήγησε ότι «μια βάρκα 4,30 μέτρων αν έχει ένα λευκό φως είναι εντάξει και το βαρκάκι είχε, σας το υπογράφω ένορκα».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «δημόσιο κίνδυνο» τον 44χρονο Γάλλο χειριστή του ταχύπλοου.

Ο Αναστάσιος Ρεβύθης κατήγγειλε, μάλιστα, ότι «ο Γάλλος δύο ημέρες πριν το δυστύχημα πήγε να πέσει πάνω σε ξύλινη βάρκα στην οποία επέβαινε η κόρη μου».

Πρόσθεσε, δε, ότι «από όσο ξέρω του είχαν κάνει (σ.σ. του Γάλλου) πολλές φορές παρατήρηση» για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν με το ταχύπλοο.

Μιλώντας για την εικόνα που αντίκρυσε τα πρώτα λεπτά μετά το δυστύχημα είπε ότι «το ένα από τα νεκρά αδέλφια ήταν άσχημα χτυπημένο από την προπέλα».

Κατά τον κ. Ρεβύθη «ο 44χρονος λέει ψέματα, δεν ήταν στο κέντρο υγείας Κρανιδίου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες όπως υποστήριξε».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις