Σειρά ερωτημάτων για τον διορισμό του δημοσιογράφου, πρώην υπεύθυνου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Ζούλα, στην προεδρία της ΕΡΤ, θέτει ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής, στη σελίδα του στο Facebook.

Θέτει δε και το ερώτημα, αν "θα κλείσει το τλέφωνο σε υπουργό ο Ζούλας".

Γράφει ο κ. Καψής στον λογαριασμό του στο Facebook:

"Ο διορισμός του κ. Κ. Ζούλα επικεφαλής της ΕΡΤ προκάλεσε, όπως θα πρέπει να ήταν αναμενόμενο, αντιδράσεις.

Όταν κατηγορείς την προηγούμενη κυβέρνηση για κομματική μεροληψία είναι παράδοξο να διορίζει ο πρωθυπουργός, στη θέση του προέδρου της δημόσιας τηλεόρασης, τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου του. Κι αυτό ανεξάρτητα από την διαπιστωμένη επαγγελματική επάρκεια τόσο του κ. Ζούλα όσο και του διευθύνοντος συμβούλου, του κ. Γ. Γαμπρίτσιου.

(…)

Είναι προφανές ότι βασικό στοιχείο του δημόσιου φορέα δεν μπορεί παρά να είναι η ενημέρωση.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις τα ιδιωτικά κανάλια την έχουν περορίσει στην πρωινή ζώνη. Τι όμως σημαίνει ενημέρωση;

Το να διοργανώνεις «τραπέζια» όπου θα εμφανίζονται ειδικοί και εκπρόσωποι των κομμάτων, είναι ίσως αναπόφευκτο, είναι όμως ταυτόχρονα και εύκολη τηλεόραση, το κάνουν ήδη όλοι.

Σοβαρή ενημέρωση είναι ντοκιμαντέρ όπως αυτά του Σκάι για την τραγωδία στο Μάτι.

Είναι δηλαδή η δημοσιογραφική έρευνα και η ανάδειξη θεμάτων πέρα από την τρέχουσα και εν πολλοίς κατευθυνόμενη από την κυβέρνηση και τα κόμματα, ειδησεογραφία.

Ενημέρωση που προϋποθέτει επένδυση σε μέσα και σε πρόσωπα, αν θέλεις να γίνει αποτελεσματικά και σε μόνιμη βάση.

Κι αυτό είναι σοβαρή εκδοτική και πολιτική απόφαση.

Γιατί βέβαια είναι εύκολο να ορίσεις ότι όλα τα κόμματα θα έχουν τον χρόνο που τους αναλογεί, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και θα λες ότι είσαι και αντικειμενικός.

Είναι τελείως διαφορετικό όμως να ανοίγεις εσύ ζητήματα που ενοχλούν, να μην υποκύπτεις στις αντιδράσεις και να προστατεύεις την ανεξαρτησία των συνεργατών σου. Να κάνεις τελικά την διαφορά.

Την θέληση και τις αντοχές για μια τέτοια τηλεόραση πρέπει να έχει ο κ. Ζούλας.

Κι αν χρειαστεί να κλείσει το τηλέφωνο σε έναν εξοργισμένο υπουργό, να το κάνει".

Η ανάρτηση του Παντελή Καψή


Ο Παντελής Καψής, έκανε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία στα φοιτητικά του χρόνια, στην εφημερίδα Θούριος της οργάνωσης «Ρήγας Φεραίος».

Στη συνέχεια εργάστηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ως οικονομικός και πολιτικός συντάκτης, αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ και υπεύθυνος του ένθετου περιοδικού «Πρόσωπα» (1999-2001).

Διετέλεσε διευθυντής στα ΝΕΑ (2001-2009) και στις εφημερίδες Το Βήμα και Το Βήμα της Κυριακής (2009-2011), ενώ την περίοδο 2012-2013 αρθρογραφούσε στο ΕΘΝΟΣ.

Στην τηλεόραση εργάστηκε στο MEGA ως παρουσιαστής της πολιτικής εκπομπής «ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ».

Έχει επίσης εργαστεί στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Top fm και Flash.

Τον Δεκέμβριο του 2011 ανέλαβε για πρώτη φορά υπουργικά καθήκοντα ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο.

Τον Ιούνιο του 2013 ορίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Το 2013 πήρε μέρος στην Πρωτοβουλία των 58.

Μετείχε στην ιδρυτική συνδιάσκεψη της ΕΛΙΑΣ.

Αποδεχόμενος την πρόταση να είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς στις Ευρωεκλογές του 2014, ο Καψής υπέβαλε στις 14 Απριλίου 2014 την παραίτησή του από τη θέση του Υφυπουργού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις