Μαξίμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για το πρόβλημα στη Σαμοθράκη

Μαξίμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για το πρόβλημα στη Σαμοθράκη

Τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η κυβέρνηση για το πρόβλημα ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης, προκαλώντας τεράστια ταλαιπωρία σε χιλιάδες τουρίστες που αποκλείστηκαν στο νησί για πολλές ημέρες και μεγάλο πλήγμα στην τουριστική οικονομία του νησιού.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είπε πως "κάναμε ό,τι μπορούσαμε". Σημείωσε πως έπρεπε πρώτα να λυθεί το πρόβλημα με τους εγκλωβισμένους και μετά να σχεδιαστούν οι επόμενες ενέργειες που αφορούν κυρίως στην ασφάλεια του λιμανιού.

Επιβεβαίωσε ότι την Δευτέρα το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το πρόβλημα.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι για το πρόβλημα ευθύνονται κυρίως οι υποδομές του νησιού και εξέφρασε την απορία γιατί τόσα χρόνια δεν αφαιρέθηκαν από τον πυθμένα του λιμανιού οι επιχωματώσεις και τα φερτά υλικά που εμποδίζουν τα μεγαλύτερα πλοία να δένουν στο λιμάνι. Παράλληλα τόνισε ότι η αφαίρεση αυτών των υλικών κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ και γι’ αυτό φταίει η τοπική αυτοδιοίκηση και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.

Επιπλέον εξήγησε ότι η κατάσταση στο λιμάνι της Σαμοθράκης προέκυψε και εξαιτίας των βλαβών που παρουσίασαν τα πλοία της εταιρείας «ΣΑΟΣ» που πραγματοποιούσε τα δρομολόγια αλλά και λόγω του καιρού, καθώς είχε εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου.

Είπε ότι η εταιρεία ενημέρωσε το υπουργείο Ναυτιλίας για το πρόβλημα.

Υπογράμμισε ότι για να λυθεί το πρόβλημα μισθώθηκαν 2 πλοία, το «Άναξ» για να μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης και το «Άνδρος Τζετ» για να μεταφέρει επιβάτες.

Ανέφερε ότι και τα δύο πλοία θα πραγματοποιούν δρομολόγια για όσο καιρό χρειαστεί.

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Ρεπορτάζ του Open TV