Τα τραγικά τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης 522 της Helios στις 14 Αυγούστου του 2005, μέσα από ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο, που έφερε στη δημοσιότητα το philenews.

Πρόκειται για τον τραγικό επίλογο, έτσι όπως καταγράφηκε από τους πιλότους των δύο F16, που απογειώθηκαν από την Αγχίαλο για να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν το αεροπλάνο, το οποίο είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών, χωρίς να επικοινωνεί με τον πύργο ελέγχου.

Το philenews φέρνει στη δημοσιότητα το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο με τον τότε σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτη Σταθόπουλο, ο οποίος ως αρχηγός του σχηματισμού, που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου, περιγράφει τις τελευταίες κινήσεις του αεροπλάνου αλλά και του Ανδρέα Προδρόμου μέσα στο πιλοτήριο!

Η φωνή ενός από τους καλύτερους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας «σπάει» όταν μεταδίδει το «MAYDAY MAYDAY Πρόσκρουση πολιτικού αεροσκάφους», προκαλώντας ανατριχίλα σε όποιον τον ακούει.

Ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνυσης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Ακριβός Τσολάκης μιλά στον Παναγιώτη Δημόπουλο και την κάμερα του κυπριακού philenews για όσα απίστευτα έζησαν οι πιλότοι των F16 αλλά και για τις εικόνες που ακόμη στοιχειώνουν τον ίδιο 14 χρόνια μετά τη φοβερή τραγωδία στο Γραμματικό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις