Σαμοθράκη: Σε ακρόαση καλεί τους υπεύθυνους της Saos Ferries ο Πλακιωτάκης

Σαμοθράκη: Σε ακρόαση καλεί τους υπεύθυνους της Saos Ferries ο Πλακιωτάκης

Σε ακρόαση για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων «ΣΑΟΣ ΙΙ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» στη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, κάλεσε τους κατά νόμο υπευθύνους διαχείρισης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκης

Το πλήγμα για το νησί ήταν μεγάλο, καθώς χιλιάδες επισκέπτες ταλαιπωρήθηκαν και το νησί έμεινε αποκλεισμένο για ημέρες.

Μιλώντας στο CNN Greece, o πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών της Σαμοθράκης, Γιάννης Γληνιάς, δήλωσε πως οι ακυρώσεις για τον Δεκαπενταύγουστο έφτασαν στο 100%. Για την περίοδο μετά τις 20 Αυγούστου η πληρότητα φτάνει μόλις το 40%.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ζημιά δεν έχουν υποστεί μόνο οι επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και πολλοί κλάδοι που εξαρτώνται από τον τουρισμό.

"Η σεζόν σε μας διαρκεί μόλις 40 μέρες. Από τη στιγμή που χάσαμε τον Δεκαπενταύγουστο, τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης για τις επιχειρήσεις της Σαμοθράκης. Ο κόσμος έχει βουβαθεί", δήλωσε ο κ. Γληνιάς. 

"Μόνιμο" πρόβλημα με την SAOS

Σημειώνεται πως - σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους - δεν είναι η πρώτη φορά που η Σαμοθράκη μένει αποκλεισμένη ακτοπλοϊκά, και μάλιστα για πολλές μέρες, από κάποιο πρόβλημα με τα πλοία της εταιρείας.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας έχει καταγγείλει πως τα πλοία παρουσίασαν βλάβη φέτος έξι με επτά φορές.

Ο πλοιοκτήτης της SAOS, Φώτης Μανούσης, έχει πει πως μετά τον Οκτώβριο, οπότε λήγει η σύμβασή του για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του νησιού, θα πάρει τα πλοία του από τη γραμμή προκειμένου να τα "ρίξει" στις Σποράδες.

Βέβαια, όπως τονίζουν πηγές από το νησί, παλαιότερα είχε πει πως θα πάρει τα πλοία του από τη Σαμοθράκη για να τα βάλει στους… Παξούς.

Ωστόσο, η κατάσταση αυτή προκαλεί ανασφάλεια στον πληθυσμό και τους επαγγελματίες.

"Δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη κοινωνία, κάτοικοι και επαγγελματίες, να ζούμε έτσι. Πρέπει να βρεθεί μόνιμη λύση. Για τα πλοία του κ. Μανούση έχουν δηλωθεί βλάβες πολλές φορές φέτος. Τα προβλήματα, όμως, είναι συνεχή και κάθε χρόνο. Την Πρωτοχρονιά μείναμε πάλι χωρίς πλοίο και χρειάστηκε το Πολεμικό Ναυτικό να στείλει πλοίο για την εξυπηρέτησή μας. Την προηγούμενη χρονιά είχαμε θέμα με τη μεταφορά των κοντέινερ των σκουπιδιών που δεν ήθελε να αναλάβει με τα πλοία της γραμμής ο κ. Μανούσης, καθώς και με τη μεταφορά μηχανημάτων παλαιότερα" είπε στο ethnos.gr o κ. Βίτσας. 

Παρατείνονται τα έκτακτα δρομολόγια ως την Τρίτη

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, η Seajets επεκτείνει τα έκτακτα δρομολόγια της σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη τη Δευτέρα 19/8 και την Τρίτη 20/8 με το «Andros Jet».

Τα δρομολόγια θα παραμείνουν τα ίδια για τη Δευτέρα 19/8 και την Τρίτη 20/8, όπως και στις προηγούμενες ημέρες.

Σημειώνεται πως το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη Σαμοθράκη, θα απασχολήσει έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη, αύριο Δευτέρα.