Πού θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού: Πέντε περιοχές υποψήφιες

Πού θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού: Πέντε περιοχές υποψήφιες

Σε φάση χαρτογράφησης της κατάστασης που επικρατεί στις φυλακές του Κορυδαλλού, βρίσκονται οι ιθύνοντες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με άρθρο του Ελεύθερου Τύπου, που περιλαμβάνει και τις πέντε περιοχές που είναι υποψήφιες για να φιλοξενήσουν τις φυλακές, όταν φύγουν από τον αστικό ιστό.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι υποψήφιες περιοχές είναι πρώην εγκαταστάσεις του στρατού, σε Ασπρόπυργο, Άνω Λιόσια, Αυλώνα, Σχιστό και Μαλακάσα.

Βέβαια προκειμένου να φτάσουν τα κτίρια αυτά σε σημείο να πληρούν τις προϋποθέσεις, θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές και μακρόχρονες εργασίες.

Σύμφωνα με το άρθρο, στο υπουργείο επικρατεί η άποψη ότι το "μείγμα" κρατουμένων (ποινικών, τρομοκρατών, αναρχικών κ.α.) είναι "εκρηκτικό". 

Στο κλίμα αυτό ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση του διευθυντή των φυλακών, Ιωάννη Καζλάρη, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Αντεγκληματικής Πολιτικής Ελευθερίου Οικονόμου και της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Εκεί βρέθηκαν όλοι οι διευθυντές των καταστημάτων κράτησης και σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας δίνοντας φακέλους συμβάντων, των φυλακών που διοικούν και αξιολόγησης του προσωπικού τους.

Στόχος η χαρτογράφηση της κατάστασης που επικρατεί στα καταστήματα κράτησης, ώστε να ενισχυθεί η σωφρονιστική πολιτική και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Σημειώνεται πως στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκονται 1.399 κρατούμενοι. 

Με πληροφορίες από τον Ελεύθερο Τύπο