Πόρτο Χέλι: Κροίσος ο Γάλλος που προκάλεσε την τραγωδία

Πόρτο Χέλι: Κροίσος ο Γάλλος που προκάλεσε την τραγωδία

Γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Γαλλίας, είναι ο 44χρονος ο οποίος χειριζόταν το μοιραίο ταχύπλοο σκάφος που παρέσυρε στο θάνατο δύο αδέρφια, ηλικίας 60 και 70 ετών, στο Πόρτο Χέλι και έστειλε στο νοσοκομείο, βαρύτατα τραυματισμένη την 60χρονη αδερφή τους.

Ο Ιγκ Μουλιέζ είναι απόγονος του Ζεράρ Μουλιέζ, ο οποίος κατά τη δεκαετία του ’60 ίδρυσε την Auchan, τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας.

H οικογένειά του θεωρείται μια από τις επιχειρηματικές αυτοκρατορίες της χώρας, ενώ η περιουσία της οικογένειας φτάνει τα 33 δισ. ευρώ με τις επιχειρήσεις της να έχουν εξαπλωθεί σε 30 χώρες απασχολώντας περίπου 400.000 εργαζόμενους.

Ο Γάλλος Κροίσος, έκανε διακοπές με την γυναίκα του, τα παιδιά τους και φίλους τους στο Πόρτο Χέλι, από τις αρχές Αυγούστου.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει την οργή των παιδιών και των συγγενών των θυμάτων:

«Είναι απάνθρωπο! Πήρε δύο ζωές, η μητέρα μου χαροπαλεύει και αυτός δε ζήτησε δημόσια συγνώμη. Βύθισε στο πένθος τόσα σπίτια και αντί να είναι στη φυλακή, απολαμβάνει την ελευθερία στο σπίτι του» λένε οι συγγενείς των θυμάτων για τον 44χρονο.