Σε διπλωματικό θρίλερ, στο οποίο εμπλέκεται πλέον και η Ελλάδα, εξελίσσεται η υπόθεση με το ιρανικό τάνκερ Grace 1, το οποίο απέπλευσε από το Γιβραλτάρ με προορισμό τη Συρία και από χθες πλέει προς την Καλαμάτα.

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν εδώ και μέρες ότι το δεξαμενόπλοιο, το οποίο έχει μετονομαστεί σε Adrian Darya 1, μεταφέρει πετρέλαιο στη Συρία και τα χρήματα από την πώλησή του θα χρησιμοποιηθούν προς ενίσχυση των Φρουρών της Επανάστασης.

Αυτός είναι και ο λόγος που παρασκηνιακά και συγκεκριμένα μέσω αξιωματούχου του State Department, ενημέρωσαν τις ελληνικές Αρχές ότι σε περίπτωση που παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια προς το Grace 1, οι ΗΠΑ θα έχουν κάθε δικαίωμα να τη θεωρήσουν ως παροχή στήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση που τις απειλεί.

Ο εν λόγω αξιωματούχος υποστήριξε πως δεν είναι μόνο η ελληνική κυβέρνηση ενήμερη για τις θέσεις και την επιθυμία των ΗΠΑ, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις με τα λιμάνια τους.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν έχει δεχθεί κάποιο αίτημα κατάπλευσης του πλοίου συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα «το οποίο θα διαχειριστούμε σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις