Το πόσο ελάχιστα απέχουν η ζωή από το θάνατο αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που τραβούσε χθες ο Νίκος Καρυστινός, λίγο πριν ανέβει στο μοιραίο ελικόπτερο και ξεκινήσει την τελευταία του πτήση.

Ο πολύπειρος πιλότος, πρώην εκπαιδευτής σε Φάντομ και Μιράζ στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα με τις επτά χιλιάδες ώρες πτήσεων στην ΠΑ ετοιμαζόταν για ακόμη μία, ρουτίνας. Θα μετέφερε δύο ρώσους πελάτες στο Ελευθέριος Βενιζέλος και θα επέστρεφε σπίτι του.

Λίγο πριν ανέβει στο ελικόπτερο, τράβηξε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα» κατά αποκλειστικότητα και έγραψε, απευθυνόμενος όπως αποκαλύφθηκε σε φιλικό του πρόσωπο:

«Περιμένοντας τους επιβάτες στον Γαλατά Πόρου. Τώρα.».

Χαμογελαστός και ευδιάθετος με τη σιγουριά που προσφέρει η πείρα τόσων ετών, ήταν έτοιμος για την πτήση. Δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, το ελικόπτερο βρέθηκε στη θάλασσα και οι τρεις επιβαίνοντες ανασύρονταν νεκροί από τα σωστικά συνεργεία.

Μηχανική βλάβη ή ανθρώπινο λάθος;

Να δώσουν απαντήσεις στο ερώτημα αν η πτώση οφείλεται σε λάθος του χειριστή ή βλάβη επιχειρούν οι εμπειρογνώμονες που από χθες μελετούν τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου.

Δεδομένου ότι υπάρχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες ο Νίκος Καρυστινός προσπάθησε περισσότερες από μία φορές να απογειώσει το ελικόπτερο και όταν τελικά τα κατάφερε, αυτό εξερράγη. το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι το δυστύχημα οφείλεται σε βλάβη.

Σε κάθε περίπτωση, εξετάζονται όλες οι μαρτυρίες για να δοθούν απαντήσεις και να διευκρινιστεί αν η πρόσκρουση στα καλώδια της ΔΕΗ προήλθε από λάθος χειρισμό ή οφείλεται σε πρόβλημα που αντιμετώπιζε το μοιραίο Agusta A109C.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις