Στοιχεία - σοκ: Επτά στις δέκα πτώσεις ελικοπτέρων οφείλονται σε καλώδια της ΔΕΗ

Στοιχεία - σοκ: Επτά στις δέκα πτώσεις ελικοπτέρων οφείλονται σε καλώδια της ΔΕΗ

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια για τα αεροπορικά ατυχήματα και δυστυχήματα με ελικόπτερο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο OPEN TV ο κυβερνήτης της Πολιτικής Αεροπορίας και πρόεδρος της Ένωσης Χειριστών Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, «τα καλώδια (σ.σ. της ΔΕΗ) εμπλέκονται στο 70% των πτώσεων ελικοπτέρων» που καταγράφονται στην Ελλάδα.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, τα καλώδια της ΔΕΗ ήταν ο λόγος για το δυστύχημα με ελικόπτερο -με δυο νεκρούς- που σημειώθηκε στις 23 Ιουνίου του 2017 στον Σχινιά.

Στο παρακάτω βίντεο απεικονίζονται τα τελευταία δευτερόλεπτα προτού το ψεκαστικό ελικόπτερο «βρει» σε καλώδια της ΔΕΗ και πέσει στο νερό. Από την πτώση του ελικοπτέρου έζησε μόνο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες.

Ίδιος ήταν ο λόγος και για την πτώση ελικοπτέρου τύπου ΧΙΟΥΙ -τέσσερις νεκροί ο απολογισμός- που προκλήθηκε στις 19 Απριλίου του 2017 στην Ελασσόνα.

Ένα από τα πλέον πολύνεκρα δυστυχήματα με ελικόπτερο σημειώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1994 στη Δράμα. Σε εκείνη την περίπτωση το ελικόπτερο προσέκρουσε σε καλώδιο υψηλής τάσης, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους και οι 10 επιβαίνοντες -μεταξύ των οποίων 7 δασοκομάντος.