Σκουρλέτης στην "Αυγή": Κανείς δεν έχει στοχοποιηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ όσο εγώ

Σκουρλέτης στην "Αυγή": Κανείς δεν έχει στοχοποιηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ όσο εγώ

Απάντηση στα όσα ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα και τον αφορούν έδωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, με συνέντευξή του στην «Αυγή».

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο παραδέχεται ότι έχει στοχοποιηθεί από «φιλικά βέλη», αλλά εκτιμά ότι κανείς άλλο δεν έχει στοχοποιηθεί τόσο έντονα και με τέτοιο τρόπο όσο ο ίδιος στο κόμμα. 

Αναλυτικά η απάντηση του Πάνου Σκουρλέτη αλλά και η θέση του για την φημολογούμενη κόντρα του με τον πρώην Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα:

«Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι να υπάρχει προηγούμενο προσωπικής στοχοποίησης με τέτοιο τρόπο και με τέτοια ένταση, για άλλο στέλεχος του κόμματός μας. Και όπως επισημαίνετε και εσείς, δεν προέρχονται τα βέλη μόνο από τους «εχθρούς» αλλά και από «φίλους». Το θέμα δεν είναι μόνο προσωπικό, αλλά νομίζω πως απέναντι σε τέτοιες πρακτικές πρέπει να αντιτάξουμε τον ανοιχτό συντροφικό διάλογο.

Μέσα από τις δημοκρατικές κατακτημένες συλλογικές διαδικασίες μας πρέπει να τα συζητήσουμε όλα, για την κυβέρνηση, το κόμμα, τα λάθη μας και, γιατί όχι, και τις προσωπικές μας ευθύνες. Με συντροφικότητα όμως και αλληλεγγύη, όχι με πρακτικές που προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις σχέσεις μας. Οι κάθε λογής αυτόκλητοι σωτήρες είναι γνωστοί από παλιά, τη δουλειά τους θέλουν να κάνουν, το ίδιο και η Δεξιά.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκλογή μου από την Κεντρική Επιτροπή στη θέση του γραμματέα. Όταν ασχολήθηκα ξανά με το κόμμα, μιας και από τον Ιανουάριο του 2015 συμμετείχα διαρκώς στην κυβέρνηση, βρέθηκα μπροστά σε ένα εγκαταλελειμμένο κόμμα. Δυστυχώς, μετά το συνέδριο του 2016 υπήρξε μια πορεία απαξίωσης του κόμματός μας.

Τώρα, όσο για τα περί «εμφυλίου» πολέμου και «προσωπικής κόντρας» για μεν τον φιλικό προς τη Ν.Δ. Τύπο είναι κατανοητοί οι λόγοι τέτοιων αναφορών, όσο για κάποιους άλλους, ακολουθούν μια σταλινικής έμπνευσης πρακτική ανακάλυψης εσωτερικών εχθρών. Με τον Αλέξη πορευόμαστε μαζί σχεδόν από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε πρόεδρος έχοντας κατακτήσει μια ειλικρινή συντροφική σχέση».

Πηγή: «Αυγή»