"Πόλεμος" για τη συνάντηση Τσίπρα με Θάνου- ΝΔ: Οι μάσκες έπεσαν- ΣΥΡΙΖΑ: Εγκάθετοι...

"Πόλεμος" για τη συνάντηση Τσίπρα με Θάνου- ΝΔ: Οι μάσκες έπεσαν- ΣΥΡΙΖΑ: Εγκάθετοι...

Αντιπαράθεση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης, με αιχμή τη συνάντηση με την αποπεμφθείσα πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατόπιν σχετικής επιστολής που είχε στείλει η ίδια σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, όπως ανακοινώθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Οι μάσκες έπεσαν. Η κ. Θάνου επέστρεψε απόψε στο σπίτι της", σχολίαζαν κύκλοι της ΝΔ με αφορμή την επίσκεψη της Βασιλικής Θάνου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά τους, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για κομματικούς εγκάθετους.

"Πίσω από την προσπάθεια πηγών της ΝΔ να παρουσιάσουν την κ. Θάνου ως δήθεν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει πως ψήφισε μόνη της τις προτάσεις της για την επιτροπή ανταγωνισμού, καθώς κανένα άλλο κόμμα δεν τις στήριξε", αναφέρουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως "από την δήθεν αποκομματικοποίηση με λίγα λόγια φθάσαμε στους κομματικούς εγκάθετους".

Όπως επίσης η ΝΔ δεν μπορεί ούτε να κρύψει ούτε να παραγράψει το γεγονός ότι η κ. Θάνου είχε τύχει ευρύτερης διακομματικής στήριξης όταν είχε προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιτροπή ανταγωνισμού, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνουν δε, ότι η κ. Θάνου είχε θεσμική συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατόπιν σχετικού αιτήματος που είχε αποστείλει η ίδια προς όλα τα κόμματα και αντίστοιχες συναντήσεις είχε και με επικεφαλής άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επρόκειτο να ενημερωθεί "για τα μείζονα θεσμικά και επιχειρησιακά ζητήματα που εγείρονται από τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τον ορισμό νέας ηγεσίας στην Ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα οποία θέτουν εν αμφιβόλω την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της Επιτροπής".