Κούγιας για τον 28χρονο οδηγό: Παιδί με λευκό ποινικό μητρώο - Είχαν πάει να τον μπλέξουν το 2016

Κούγιας για τον 28χρονο οδηγό: Παιδί με λευκό ποινικό μητρώο - Είχαν πάει να τον μπλέξουν το 2016

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε μαζί με τον συνάδελφό του κ. Σαμέλη την υπεράσπιση του οδηγού που παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του τη γιαγιά και το εγγονάκι της στο Αίγιο, ανέλυσε την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Σχολίασε, επίσης, τα δημοσιεύματα για την παλαιότερη εμπλοκή του πελάτη του με τη Δικαιοσύνη.

Επανέλαβε την πρόταση για εξωδικαστικό συμβιβασμό. "Έτσι θα αποφύγουμε επώδυνες διαδικασίες", είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας, μάλιστα πως ο οδηγός αναλαμβάνει την υπαιτιότητα αλλά δυστυχώς τα θύματα δεν επιστρέφουν στη ζωή.

Για το τροχαίο δυστύχημα στο Αίγιο, οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως ο 28χρονος έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και καθυστέρησε να φρενάρει. Αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη και ο κ. Κούγιας σχολίασε πως τα όσα έχουν γραφτεί για το αποτελέσματα των πραγματογνωμόνων, δεν ισχύουν.

«Η τωρινή υπόθεση είναι υπό διερεύνηση. Είναι παράνομο να διαρρέει το οτιδήποτε σχετικό με την υπόθεση. Άκουσα να διαρρέει το αποτέλεσμα της έρευνας των πραγματογνωμόνων για υπερβολική ταχύτητα. Δεν υπάρχει κάτι προς το παρόν. Είναι προς διερεύνηση ακόμη. Είναι αδιανόητο να προκύπτουν δήθεν ειδήσεις για έρευνες που δεν έχουν ολοκληρωθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση για εξωδικαστικό συμβιβασμό

Ο Αλέξης Κούγιας επανέλαβε πως ο πελάτης του αναλαμβάνει την υπαιτιότητα του δυστυχήματος. Όπως είπε: "Τα θύματα δεν μπορούν να επιστρέψουν στη ζωή και εμείς αυτό που λέμε είναι πως επειδή οι διαδικασίες είναι πολλές φορές χρονοβόρες και σίγουρα επώδυνες μπορούμε να πάμε εξωδικαστικά.

Κάποιοι το εξέλαβαν αυτό ως αδυναμία, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν είναι όμως υπερασπιστικός ελιγμός, αλλά ειλικρινής πρόθεση", ανέφερε.

"Δεν εγκατέλειψε τα θύματά του"

Ο γνωστός ποινικολόγος επανέλαβε την θέση του κατηγορούμενου, λέγοντας πως δεν εγκατέλειψε τα θύματά του, αλλά πήγε να αυτοκτονήσει.

"Αυτή τη στιγμή ερευνάται αν είχε καταναλώσει οινόπνευμα ή άλλες ουσίες. Αυτό θα το ξέρουμε μετά από έναν ή δύο μήνες. Δεν υπάρχει εγκατάλειψη των θυμάτων", ήταν τα λόγια του.

Η παλαιότερη εμπλοκή του οδηγού με τη Δικαιοσύνη

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε την Τετάρτη ο ΑΝΤ1, ο 28χρονος έχει ένα δικαστήριο που εκκρεμεί από το 2016 καθώς είχε εμπλακεί σε περιστατικό με καταδίωξη από αστυνομικούς και σοβαρές κατηγορίες.

"Ο νεαρός είχε την ατυχία να εμπλακεί σε ένα επεισόδιο με αστυνομικούς. Καμιά φορά οι αστυνομικοί νομίζουν ότι έχουν το απόλυτο imperium, ακόμη κι αν φταίνε σε ένα ατύχημα, αφού έχουν το δικαίωμα να διαμορφώσουν μια δικογραφία. Επειδή είναι ένα παιδί από μια γειτονιά όπως το Μενίδι και στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού αντέδρασε. Οι αστυνομικοί τον “τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί” και τον κατηγόρησαν και για αντίσταση κατά της Αρχής. Να σας πω όμως, ότι στο δικαστήριο όχι μόνο αθωώθηκε αλλά παραλίγο οι αστυνομικοί να βρεθούν κατηγορούμενοι".

"Δε ξέρω ποιοι πληροφορούν τους δημοσιογράφους, αλλά θα πρέπει να ακούγεται η άλλη άποψη. Έχει αθωωθεί αμετάκλητα. Μου κάνει ειλικρινά εντύπωση το ποιος διέρρευσε αυτή την υπόθεση", είπε ο κ. Κούγιας.