Φως στα αίτια του τραγικού θανάτου των δύο δυτών στην Κάρπαθο, δίνει η ιατροδικαστική έκθεση.

Οι σοροί των δυτών μεταφέρθηκαν την Τρίτη στη Ρόδο προκειμένου να εξεταστούν από ιατροδικαστή. Σύμφωνα με το πόρισμα της έκθεσης που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο του Star, η αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός.

Όπως όλα δείχνουν, τους κυρίευσε ο πανικός όταν κατάλαβαν ότι τους τελείωσε το οξυγόνο στις μπουκάλες που είχαν μαζί τους. Ο ιατροδικαστής δεν βρήκε κακώσεις στο σώμα τους.

Οι δύο δύτες εντοπίστηκαν νεκροί σε βάθος 50 μέτρων, μπροστά από το άνοιγμα μιας σπηλιάς. Το σημείο χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δύσκολο και δυσπρόσιτο από έμπειρους δύτες και φαίνεται πως δεν είχαν λάβει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Ο τρίτος δύτης σώθηκε την τελευταία στιγμή

Ο ένας από τους δύο Τσέχους σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Οι δύο Τσέχοι ήταν αυτοί που είχαν μπει στο υποθαλάσσιο σπήλαιο και ο Ιρανός είχε μείνει στην είσοδο. Όμως, τελικά, ο Τσέχος, που διασώθηκε, βγήκε από το σπήλαιο και τη θέση του πήρε ο Ιρανός. Ήταν μια κίνηση που τελικά του έσωσε τη ζωή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διασωθείς, η ορατότητα στο σπήλαιο ήταν περιορισμένη και πιθανώς οι τρεις δύτες δεν είχαν υπολογίσει την ποσότητα οξυγόνου που έπρεπε να έχουν μαζί τους. Όταν ο Τσέχος ένιωσε ότι το οξυγόνο στις φιάλες τους θα τελειώσει σύντομα, προσπάθησε να ειδοποιήσει τους άλλους δύο, αλλά δεν μπορούσε να τους βρει. Έτσι βγήκε στην επιφάνεια για να ειδοποιήσει τις Αρχές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις