Πόλεμος ανακοινώσεων Τσίπρα-Μητσοτάκη με "σενάρια συνωμοσίας"

Πόλεμος ανακοινώσεων Τσίπρα-Μητσοτάκη με "σενάρια συνωμοσίας"

Διαμάχη από το... πουθενά προέκυψε ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και την Πειραιώς με αφορμή την επίθεση ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα για την άρνησή του η εκλογή του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται με εκλογή από τη βάση του κόμματος. 

«Σε ό,τι με αφορά, δεν αισθάνομαι ότι χρειάζομαι καμία εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας. Έχουμε κερδίσει υπό την ηγεσία μου τρεις εκλογές, ένα δημοψήφισμα και στις εκλογές που χάσαμε ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από τον έναν στους τρεις ψηφοφόρους», ανέφερε ο τέως πρωθυπουργός, προκαλώντας την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. 

«Ο κ. Τσίπρας προτιμά να παραμένει κολλημένος “με τους λίγους” στην καρέκλα, παρά να εκτεθεί στην “κρίση των πολλών”. Τόσο εμπιστεύεται την κρίση του. Ζαλισμένος στον χορό των “έξι βημάτων”, δηλώνει ότι δεν χρειάζεται “καμία εκλογή από τη βάση”...». 

Η ΝΔ μάλιστα υπενθύμισε «την απευθείας εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από μια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν 405.000 συμπολίτες μας και την καθιέρωση, μέσα από το καταστατικό του κόμματός μας, θητείας για τον πρόεδρο».

Αυτή η τελευταία τοποθέτηση ήταν αρκετή για να πάρει τη σκυτάλη ο ΣΥΡΙΖΑ: 

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό είναι να μη μας θυμίζει τον τρόπο εκλογής του γιατί για να γίνει αρχηγός της Ν.Δ. χρειάστηκε να συνωμοτήσει με τον κ. Σαμαρά ώστε να οδηγήσει την πρώτη ψηφοφορία σε φιάσκο και να αποτρέψει την βέβαιη τότε εκλογή του κ. Μεϊμαράκη.

Επίσης, αν ποτέ καταφέρει να πετύχει έστω κατ' ελάχιστο την αναγνώριση και την αποδοχή που έχει ο Αλέξης Τσίπρας ως ηγέτης, τόσο στο κόμμα του όσο και διεθνώς, τότε να μας κάνει υποδείξεις.

Υ.Γ. Ας μην ξεχάσει σήμερα που θα συναντήσει την Α. Μέρκελ που έχει εκλεγεί και επανεκλεγεί από το Συνέδριο του κόμματός της, να της πει ότι είναι κολλημένη στην καρέκλα και αρνείται την κρίση των πολλών».

Κι επειδή μια τέτοια ανακοίνωση δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη από την Πειραιώς, ήρθε η τελευταία τοποθέτηση να κλείσει τη σημερινή διαμάχη λίγο πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

«Τόσο μεγάλο είναι το διεθνές κύρος του κ. Τσίπρα, ώστε περιλαμβάνεται σε όλες τις λίστες λαϊκισμού, ενώ αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής αποτυχημένης διαπραγμάτευσης. Όσο για το κύρος στο εσωτερικό, καταγράφηκε στις 7 Ιουλίου. Εκεί που είναι πραγματικά αξεπέραστος είναι στο ψέμα και στις θεωρίες συνωμοσίας»...