Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Εξαρχείων, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον του κτιρίου της κατάληψης του ΚΒΟΞ, επί της πλατείας.

Στο συγκεκριμένο χώρο καλεί πολλάκις σε συναντήσεις η αναρχική ομάδα του Ρουβίκωνα και θεωρείται κάτι σαν το αρχηγείο της.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στα social media από ανθρώπους που βρίσκονταν στην περιοχή, οι διμοιρίες των ΜΑΤ, χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι το επιλήψιμο, έφτασαν στην πλατεία και εκτόξευσαν δακρυγόνα εντός του κλειστού χώρου της κατάληψης, ενώ μέσα βρισκόταν αρκετός κόσμος.

Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι άνδρες των ΜΑΤ έσπασαν τα τζάμια της εισόδου, υπήρξαν συγκρούσεις σώμα με σώμα και πως υπάρχει ένας σοβαρά τραυματίας, ο οποίος φέρεται να είναι μέλος του Ρουβίκωνα και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή επτά ατόμων στην διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο και οι επτά μετά από μερικές ώρες, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με αναφορές του Ρουβίκωνα στο Facebook, κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε ένα άτομο, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το ΚΑΤ που εφημέρευε χθες αναφέρει πάντως ότι δεν είχε περιστατικό από την περιοχή των Εξαρχείων. Το ΕΚΑΒ δέχτηκεκλήσειςγια αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα. Όταν έφτασε στο σημείο των επεισοδίων, το ασθενοφόρο παρέλαβε έναν αλλοδαπό με αναπνευστικό πρόβλημα που τον πήγε στο ΕΛΠΙΣ, ενώ άλλα δύο άτομα δεν δέχτηκαννα μεταφερθούν σε νοσοκομείο.Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις