Τι απαντά ο ιδιοκτήτης του καφενείου που «έφαγε» 23.000 ευρώ πρόστιμο

Τι απαντά ο ιδιοκτήτης του καφενείου που «έφαγε» 23.000 ευρώ πρόστιμο

Μέχρι τον ΕΦΚΑ Ιωαννίνων έφτασε την Παρασκευή ο Βαγγέλης Τζώρτζης, σε συνέχεια της περιπέτειάς του που ξεκίνησε όταν σε έλεγχο που έγινε στο καφενείο του στην ακριτική Ραβενή, εντοπίστηκαν να καθαρίζουν πατάτες η νύφη και η συμπεθέρα του. 

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου στο οποίο επιβλήθηκε βαρύτατο πρόστιμο ύψους 23.000 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία μίλησε στο «Εθνος» για το περιστατικό και δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του. 

«Είναι εξωφρενικό ότι χρειάστηκε να πάω ο ίδιος στα Γιάννενα για να παραλάβω τις αποφάσεις, αφού, όπως μου είπαν 'κάπου κόλλησαν στα ΕΛΤΑ' και δεν έφτασαν ακόμη σε μένα».

Απαντώντας στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία ο έλεγχος στο κατάστημά του έγινε μετά από καταγγελίες γονέων ότι τα παιδιά τους δουλεύουν ανασφάλιστα, ο 28χρονος τόνισε ότι «στον ΕΦΚΑ με διαβεβαίωσαν πως οι καταγγελίες δεν αφορούσαν το κατάστημά μου, αλλά άλλη επιχείρηση της περιοχής. Όμως αυτή η ψευδής αναφορά προς το πρόσωπό μου, δεν θα μείνει αναπάντητη».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργείου ότι «οι ελεγκτές ερεύνησαν τις καταγγελίες και διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είχε κανέναν δηλωμένο εργαζόμενο, ενώ έπρεπε να εξυπηρετήσει πάνω από 100 πελάτες την ημέρα του ελέγχου», εξήγησε ότι «καθημερινά όλο τον χρόνο δεν έχω παρά ελάχιστους πελάτες, τους οποίους και μπορώ να εξυπηρετήσω μόνος μου. Μόνο την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου είχα κόσμο γι΄αυτό και με βοήθησαν ο αδερφός μου, η νύφη μου και η πεθερά του».