Συμφωνία για αγορά δύο φρεγατών έκλεισε μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Παρίσι, σύμφωνα με πληροφορίες της Real News.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πρόκειται για δύο πλοία τύπουBelharra.

Μεσολαβητής στην συμφωνία ήταν ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, ενώ – σύμφωνα με την εφημερίδα – η Ελλάδα δίνει προκαταβολή 150 εκ. ευρώ για την αγορά τους.

Ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ, αναφέρει πως, ξεκινώντας από το Παρίσι και το Βερολίνο ο κ. Μητσοτάκης φιλοδοξεί να αλλάξει μέσα σε λιγότερο από 90 ημέρες την εικόνα της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και όχι μόνο.

Την Τρίτηθα κάνει επίσκεψη στην Χάγη όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε, στις 24-27 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη όπου θα έχει επαφές με ξένους ηγέτες στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΟΗΕ.

Ενδεχομένως να έχει συνάντηση και με τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς, όπως έλεγε ελληνική διπλωματική πηγή, το αίτημα είναι στην short list του Πρόεδρου των ΗΠΑ.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο ίδιος συνομιλώντας με δημοσιογράφους μετά την συνάντηση με την Άγγελα Μέρκελ, "δεν περιορίζουμε τους ορίζοντες μας στην Γερμανία και στην Ευρώπη. Στις αρχές Νοεμβρίου θα βρεθώ στη Σαγκάη στο πλαίσιο της EXPO 2019 -στην οποία η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα- και θα έχω συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Κίνας".

Όπως περιέγραφε συνεργάτης του πρωθυπουργού η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να περάσουμε "από τη διπλωματία της επαιτείας στη διπλωματία της αξιοπιστίας"και πρόσθετε ότι την αλλαγή στάσης την καλωσορίζουν οι αγορές αλλά και ο διεθνής Τύπος που μέχρι στιγμής αποτιμά θετικά τις επισκέψεις του πρωθυπουργού στο Παρίσι και στο Βερολίνο.

Με πληροφορίες από Real News και ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις