Την παροχή σίτισης των ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που κρατούνται σε καθεστώς «προστατευτικής φύλαξης» σε αστυνομικά τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης εξασφάλισε η ΆΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Η οργάνωση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ύστερα από προσπάθειες που άρχισαν τον περασμένο Ιανουάριο προκειμένου να καλυφθεί το κενό που υπήρχε, η ΆΡΣΙΣ με χρηματοδότηση από την οργάνωση «Help Refugees» θα προσφέρει καθημερινά σίτιση μέσω catering σε όλα τα προσφυγόπουλα που κρατούνται σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης.

Η ΑΡΣΙΣ προστατεύει και υποστηρίζει σταθερά τα ασυνόδευτα παιδιά, μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συντηρώντας σταθερές δομές φιλοξενίας από το 2006, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Από το 2016 η ΑΡΣΙΣ υλοποιεί πρόγραμμα streetwork με ομάδες κοινωνικής εργασίας στο δρόμο για τον εντοπισμό και την υποστήριξη ασυνόδευτων παιδιών και οικογενειών προσφύγων και αιτούντων άσυλο που διαμένουν στο δρόμο και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην προσπάθειά τους να καλύψουν τις ανάγκες της καθημερινής τους επιβίωσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις