Επίθεση στην υπουργό Παιδείας εξαπέλυσαν μέσω facebook Κώστας Γαβρόγλου, Παύλος Πολάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος,μετά την τοποθέτησή της Νίκης Κεραμέως για τον χαρακτήρα του μαθήματος της Ιστορίας αλλά και για το πως θα επιλέγονται οι σημαιοφόροι.

"Κόκκινο πανί" για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι δηλώσεις της υπουργού ότι θα επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς για τον ορισμό των σημαιοφόρων ήδη από την προσεχή εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και η ρύθμιση περί κλήρωσης που είχε λάβει ο Κώστας Γαβρόγλου θα αλλάξει.

Ο "πόλεμος" άνοιξε μέσω facebook από τον πρώην υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο κατά της Νίκης Κεραμέως.

Πιο αναλυτικά, ο Κώστας Γαβρόγλου μιλά για "υπουργό Παιδείας που ξαναχτυπά" και για "άγνοια, εμπάθεια, ιδεολογικό πόλεμο και ασχετοσύνη", υποστηρίζοντας πως ο τρόπος διδασκαλίας της ιστορίας έχει καθοριστεί από ειδικές επιστημονικές επιτροπές και υπουργικές αποφάσεις με έκταση 260 σελίδων.

"Ο σκοταδισμός δεν έχει αφετηρία μόνον το Υπουργείο Εργασίας. Κατοικοεδρεύει και στο Μαρούσι", κλείνει την ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Παιδείας.Στη συνέχεια, ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας πως ενδιαφέρεται για την "ΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ταξικής συνείδησης στα παιδιά των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων", πως δεν είναι "φιλελεύθερη αστός πολιτικός", αλλά "μίξη βαλκάνιας ορθόδοξης ταλιμπανικης Ακροδεξιάς με το νεοφιλευθερισμο της Θάτσερ" και καταλήγει απειλώντας πως "ο κρότος θα ειναι μεγάλος…. γιατι επιστροφή στην εποχή της "διάπλασης των Παιδων" ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ".

Διαβάστε: Επίθεση Πολάκη στην Κεραμέως: Όχι, δεν είστε φιλελεύθερη αστός πολιτικός…Αιχμηρός ο Τσακαλώτος

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου αναφορικά με την πρόθεση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας της ιστορίας.

Ο κ. Τσακαλώτος σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει πως η κ. Κεραμέως κάνει "τον αγώνα για διαφωτισμό επίκαιρο ξανά".

"Το 1930 (!) οι Sellar and Yeatman γράψανε μια εναλλακτική χιουμοριστική ιστορία της Αγγλίας για να διακωμωδήσουν τον τρόπο διδασκαλίας της ιστορίας στην Αγγλία ο οποίος ήταν εργαλειακος με σκοπό την οικοδόμηση της εθνικής συνείδησης των Άγγλων.

Είχε, όπως γράφουνε, 103 καλά πράγματα, 2 γνήσιες ημερομηνίες και 5 κακούς βασιλιάδες. Ο πιο κακός βασιλιάς ήταν βέβαια ο Ιωάννης, ο αδερφός του καλού Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, γνωστός στην Ελλάδα ως εχθρός του Ρομπέν των Δασών – μαζί φυσικά με τον (επίσης κακό) Σερίφη του Nottingham.
40 χρόνια μετά, στο σχολείο μου στο Λονδίνο, ”the bad king John theory of history” ήταν αντικείμενο χλευασμού για τους καθηγητές της ιστορίας.

Δηλαδή η άποψη ότι η ιστορία είναι μόνο στο επίπεδο βασιλιάδων, πρωθυπουργών και, γενικότερα, μεγάλων ανδρών (πάντα άνδρες βεβαίως βεβαίως), χωρίς κοινωνικές αναφορές, ιδεολογίες, αντιπαραθέσεις συμφερόντων κλπ.
90 χρόνια μετά η κ.Νίκη Κεραμέως επαναφέρει την εθνική συνείδηση, και αποτάσσει τις κοινωνικές αναφορές, ως βασικό μέλημα της ιστορίας. Δεν το λες και φιλελεύθερο, δεν το λες και προοδευτικό, δεν το λες και βαθιά ριζωμένο στο πλάι του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Δεσμεύομαι να της χαρίσω το «1066 and All That» στην γιορτή της".


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις