Ποια σχολεία στην Αττική θα μείνουν κλειστά την Τετάρτη

Ποια σχολεία στην Αττική θα μείνουν κλειστά την Τετάρτη

Σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες στην Αττική, το πρώτο κουδούνι της χρονιάς δεν θα χτυπήσει την Τετάρτη (11/09), αλλά θα πάρει μια μικρή παράταση μέχρι να εξασφαλιστεί η καταλληλότητα των κτιρίων, εξαιτίας του σεισμού της 19ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1, σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν ανήκουν στις εξής περιοχές: Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Νέο Ηράκλειο και Αιγάλεω.

«Έχουμε φροντίσει τα παιδιά να πάνε σε όμορα σχολεία, σε διπλανά δηλαδή σχολεία. Δεν θα έχουμε μετακινήσεις παιδιών. Το 17ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει ακριβώς δίπλα που είναι το 2ο Γυμνάσιο, που είναι σχεδόν συστεγαζόμενα. Το 7ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει δίπλα, που είναι το 4ο Γυμνάσιο και το 11ο Δημοτικό θα πάει στο 20ό Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω», δήλωσε ο Σταύρος Αδάμης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.


Καταγγελία του προέδρου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο Απόστολος Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, είναι πιθανό έξι σχολεία να μην λειτουργήσουν, παρατείνοντας τις διακοπές για περίπου 2000 παιδιά. Όπως μάλιστα κατήγγειλε, δεν έχει γίνει αντισεισμικός έλεγχος και δεν έχει δοθεί κανένα χαρτί καταλληλότητας για καμία σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Στο 4ο δημοτικό σχολείο Μενιδίου οι εργασίες άρχισαν χθες το απόγευμα, κανείς δεν πήρε την ευθύνη να αρχίσουν από τις αρχές του μήνα οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών» ήταν το παράδειγμα του κ. Παπαγιαννόπουλου, ο οποίος επισήμανε: «Οι ευθύνες είναι διαχρονικές, ο δήμος έχει μία συνέχεια».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγιαννόπουλο, τα σχολεία που δεν αναμένεται να λειτουργήσουν αύριο είναι το 4ο δημοτικό σχολείο Μενιδίου, το 23ο δημοτικό Αχαρνών και το 8ο δημοτικό Αχαρνών.

Ο δήμος έχει ενημερώσει επίσημα πως το 6ο και το 12ο Μενιδίου θα ανοίξουν από Δευτέρα ενώ η αρμόδια υπηρεσία έχει γνωστοποιήσει πως δεν μπορεί να λειτουργήσει το 1ο Θρακομακεδόνων.