Αντιπρόεδρος στη νέα Κομισιόν αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς όπως ανακοίνωσε η Γερμανίδα επικεφαλής της Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Ο κ. Σχοινάς αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπρόεδρου με αντικείμενο την προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής,που θα καλύπτει τα θέματα της μετανάστευσης, της ασφάλειας, της απασχόλησης και της εκπαίδευσης.


Το γράφημα που έδωσε στη δημοσιότητα η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν


"Είμαι ενθουσιασμένος"

Την ικανόποιησή του για τη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε ο ίδιος ο κ. Σχοινάς μέσω Twitter.

«Είμαι ενθουσιασμένος για το διορισμό μου ως αντιπροέδρου για την Προστασία του τρόπου ζωής μας καλύπτοντας μετανάστευση, ασφάλεια, απασχόληση και παιδεία. Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω δουλειά και ανυπομονώ να συζητήσω με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πώς μπορούμε να μεταφράσουμε τις πολιτικές μας προτεραιότητες σε πραγματικά αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους», έγραψε.

«Από την καλύτερη προστασία των πολιτών και των συνόρων και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ασύλου στην επένδυση στις δεξιότητες των Ευρωπαίων και στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τη νεολαία, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να κάνουμε μεγάλα βήματα τα επόμενα πέντε χρόνια προκειμένου τόσο να προστατέψουμε όσο και ενδυναμώσουμε τους Ευρωπαίους», πρόσθεσε.

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN

Συγχαρητήρια Παυλόπουλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά και τον συνεχάρη για την τοποθέτησή του ως αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αβραμόπουλος: Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του

Ο Έλληνας πρώην επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δήμητρης Αβραμόπουλος, έσπευσε να τον συγχαρεί:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις