Νομοθετικές παρεμβάσεις που θα φέρουν μεγάλες αλλαγές στην εισαγωγή και στη λειτουργία των Πειραματικών και Προτύπων Σχολείων από την ερχόμενη σχολική χρονιά προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο, δίνεται η δυνατότητα υπολογισμού του δίωρου στο διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών σε Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία. Αυτή θα ισχύσει και για το σχολικό έτος 2019-2020, καθώς, όπως υποστηρίζει το υπουργείο, συντελείται εκπαιδευτικό έργο υψηλών απαιτήσεων στα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία και υφίσταται ο σκοπός λειτουργίας τους, με ενίσχυση της δημιουργικότητας, της καινοτομίας, των ερευνητικών δραστηριοτήτων, των πιλοτικών εφαρμογών, της παραγωγής διδακτικού υλικού, της διαρκούς διαδικασίας αξιολόγησης εκπαιδευτικών πρακτικών κ.α.

Όπως έχει κάνει γνωστό η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με τις αλλαγές που προωθούνται θα μπει τέλος στην κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών στα πρότυπα σχολεία και θα προβλέπεται η εισαγωγή με ένα αντικειμενικό σύστημα εξετάσεων.

Όπως τονίζει η εγκύκλιος πρόθεση του Υπουργείου είναι η αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας με κατεύθυνση την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου που παρέχουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνεται η δημιουργία δημόσιου πρότυπου σχολείου σε κάθε περιφερειακή ενότητα για τα παιδιά που ξεχωρίζουν ενώ σε αντιπροσωπευτικές περιοχές, θα ιδρυθούν τα νέα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις